Yaşam

‘Hannibal damadın’ kardeşleri tutuklandı

Kayınpederinin dudağını ısıran damat hâlâ firari

15 Eylül 2019 18:50

İstanbul Pendik’teki kavgada kayınpederinin dudağını ısıran ‘hannibal damat’ Murat G.’nin kardeşleri Kadir ile Ferhat G., “Kasten ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat G.., hala firari.

Pendik’te yaşanan olayda Murat G., evden ayrılan eşinin babası ve kardeşinin aracının önünü kesip beyzbol sopalarıyla saldırmıştı. Murat G.’nin kayınpederinin dudağını ısırarak parçalamasının “Hannibal filmlerini akıllara getirdiği” yorumları yapılmıştı.

Yaşananlardan sonra firari olan Murat G.’nin kardeşleri bugün gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. İki şüpheli de savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler. 

Sorgusunda, Pendik Çarşı'da alışveriş yaparken trafikte seyir halinde olan ağabeyinin kayınpederi Adil T. ile çarşıda karşılaştıklarını söyleyen Ferhat G., Adil T.'nin kendilerine küfür ettiği için aralarında tartışma çıktığını öne sürdü. 

“Sopa ile kendimi ve annemi korumak için rastgele vurdum”

Tartışma üzerine Adil T.'nin kendilerine saldıracağını düşündüğü için arabadaki beyzbol sopasını aldığını söyleyen Ferhat G., “Sopa ile kendimi ve annemi korumak için rastgele vurdum. Sopa beyzbol sopasıdır. Beyzbol oynamıyorum. İstanbul trafiğinde magandalardan dolayı sürekli aracımızda beyzbol sopası taşıyordum. Bu olay aslında ağabeyimin evlilik, boşanma mevzusu ile ilgili bir konudur" dedi. 

Savunmasında Adil T.'nin annesine vurduğunu öne süren Kadir G., “Ben de ona vurdum. Karşı taraf bizi tahrik etti. Anneme tornavida ile vurdu. Annem hastanede yatmaktadır. Adaletinize sığınıyorum. Bu olayı önceden planlamadık. Bu kişiler ile tesadüfen karşılaştık. Olayın böyle olmasını istemiyordum. Kadına yapılan şiddetten dolayı annem haberlere çıktı” diye konuştu.

Mahkeme, iki kardeşi de, “Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

(DHA)