Politika

Hande Fırat: Gözlerim törende İmamoğlu ile Yavaş’ı aradı; belediye başkanları davet edilmemiş

"Katılım sınırlı tutulmuş"

01 Mart 2022 07:53

Hürriyet yazarı Hande Fırat, 6 muhalefet partisinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları mutabakat metnini açıklayarak imzaladıkları töreni köşesine taşıdı.

Fırat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın törende olmamasına dikkat çekerek, belediye başkanlarına davet gitmediğini belirtti.

Fırat ayrıca şunları yazdı:

"Biraz uzun, biraz da dağınık bir sunum oldu. Arkada sistemi anlatan grafikler kullanılabilirdi. Zaman zaman maskesini çıkarsa da en tedbirli lider Meral Akşener’di. Belki Covid-19’u yeni atlattığından sık sık maskesini taktı. En güler yüzlü lider Ali Babacan’dı. Kameralara hep gülümserken yansıdı. En soğukkanlı lider Kemal Kılıçdaroğlu idi. Akşener ile Davutoğlu’nun kulaktan kulağa sohbetleri kameralara yansıdı. Konuşmacıların kürsüye müzikle çıkması Oscar ödül törenlerini hatırlattı.

Gözlerim Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı aradı. Katılım sınırlı tutulmuş. Belediye Başkanları davet edilmemiş.

Gelelim açıklamanın zamanlamasına... Bence yanlış oldu. Tüm dünyanın gözü Ukrayna’da iken, üstelik Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeler başlamışken, konu Türkiye’yi yakından ilgilendirirken başka bir tarihe ertelenmesi yerinde olurdu.

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni, 6 muhalefet lideri tarafından imzalandı

TIKLAYIN - AKP’nin kurulduğu otelden çıkan, “Yeni Türkiye” mutabakatı: “Bundan sonrası yokuş aşağı”

TIKLAYIN - Altı muhalefet partisinin 'yeni düzen' anlaşması açıklandı; işte 48 sayfalık 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatının tam metni