Politika

HalkTV: İmamoğlu hâkimi, tacizden soruşturma geçirmiş

En soldaki İmamoğlu davasının hâkimi Mehdi Komşul, en sağdaki AKP Sancaktepe yöneticisi Nezir Özalp

16 Aralık 2022 09:20

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası veren Hâkim Mehdi Komşul hakkında 2015'te Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) cinsel taciz suçundan soruşturma yürütüldüğü iddia edildi.

İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme, siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına eklemişti.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre;  O dönemde de İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim olarak görev yapan Komşul’un mahkemesinin yazı işlerini müdürünü ve katibini taciz ettiği iddiası üzerine HSYK tarafından soruşturma başlatıldığı öne sürüldü. Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan bazı çalışanlar, Komşul’un duruşma salonunda karar yazdırırken kürsünün altından uygunsuz hareketler yaptığını iddia etti. Komşul’un yazı işleri müdürü ve katibiyle yakınlaşmak için onlara Kuran hediye ettiği de soruşturma sürecine yansıdı.

Dosya işlemden kaldırıldı

Ancak söz konusu soruşturma, “delil yetersizliği” gerekçesiyle 30 Haziran 2015'te işlemden kaldırıldı.

Yargı içerisinde üst düzey bir görevli, halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “O dönem etkin bir soruşturma yürütülmedi. Kurul, bu hâkimi korudu” dedi.

Telefonla ulaşılmaya çalışılan Komşul, aramalara yanıt vermezken, kendisine gönderilen mesajı okumasına rağmen dönüş yapmadı.

İmamoğlu kararının ardından Komşul'un AKP Sancaktepe yöneticisi Nezir Özalp ile de fotoğrafı ortaya çıkmıştı.