Medya

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Boltan: Gazetecilik notlarıma örgütsel doküman muamelesi yapıldı

27 Şubat 2020 11:38

Diyarbakır’da 19 Şubat'ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan,  "Gazetecilik notlarıma örgütsel doküman olarak el koyuldu" dedi.

'Terör örgütü adına eylemde bulunmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' iddialarıyla gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan,15 yıldır aktif olarak gazetecilik yaptığını belirterek, defalarca ifadeye çağrıldığını ve buna iştirak etmesine rağmen evinin basılmasını basına 'gözdağı vermek' olarak değerlendirdi.

Gözaltına alınma sürecini Mezopotamya Ajansı'na anlatan Boltan, "özel harekat polislerinin silah doğrultarak kendisi gözaltına aldığını" söyledi. Boltan evinde saatlerce yapılan aramada gazetecilik notlarına örgütsel doküman olarak el konulduğunu kaydetti. 

Gözaltına alınmasını gazetecilere yönelik baskıların bir parçası olduğunu ifade eden Boltan, "Evini basıyor her şeyine el koyuyor. Gazetecilik değil, teröristlik yapıyorsun deniliyor. Bu korkunç bir saldırı. Televizyon, dernek açıyorsun kapatıyor. Habere koşuyorsun engelliyor. Gazete çıkarıyorsun; sattırmıyor, okutmuyor. Susma dışında size herhangi bir şeyi hak olarak sunmuyor. Buna rağmen biz gazetecilik yapacağız” dedi.