Politika

HaberTürk yazarı Sarıkaya: İmamoğlu elini güçlendirdi

23 Eylül 2022 10:26

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız" ifadelerini kullanması hakkında, "Elazığ konuşmasındaki sözleriyle İmamoğlu her ne kadar Kılıçdaroğlu’na destek vermiş gibi görünse de elini güçlendirdi" yorumunu yaptı. 

Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Kılıçdaroğlu’nun adaylığı söz konusu olmaz ise bağlılığını ilk ilan eden kişi olarak CHP seçmeni gözünde adaylık şansını arttırdı.

Kılıçdaroğlu’nun aday çıkmaması diğer 5 parti için tek başına çözüm oluşturur mu?

Yapılan toplantılarda il başkanları dahil edilen sözlere bakılırsa yeterli değil…

Hem kazanacak olsun, hem de kendi partisinin kimliği olmasın gibi bir arayışları var.

Aradıkları müstakbel aday, parti kimliğini taşırken, hem kendi partisinin, hem de öteki partilerin adayı gibi görünecek.

Zaten açmazın temelini de bu oluşturuyor. Eğer parti kimliğini taşımayan biri olacaksa, kim olmalı? Parti kimliği ile ortaya çıkmayan kişi, masanın en fazla oyuna sahip partisinin seçmen desteğini almadan nasıl kazanacak?

Kılıçdaroğlu, demecinde liderlerin demokrasi ve adalete olan bağlılığını 6’lı masanın en güçlü yanı olarak gördüğünü kayda geçiriyor, ancak diğerlerinin beklentisi bunu yansıtmıyor. Kılıçdaroğlu’nun devam cümlesindeki vurguladığı gibi ^Bu olmadığı takdirde varlık nedenini tartışmalı hale getiriyor…'"