Politika

HaberTürk yazarı Sarıkaya: İki lider, aday dışında anlaştı; Akşener rahatsızlığını iletti, Kılıçdaroğlu sözlerine açıklık getirdi

28 Aralık 2022 11:22

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün yaptığı ikili görüşmenin detaylarını köşesine taşıdı.

Sarıkaya'nın aktardığına göre; 2 saat süren yemekte, bu aksaklıkların giderilmesi, sorunların bir daha ortaya çıkmaması için de gerekli tedbirlerin alınması konusunda söz verildiği belirtildi.

İki liderin de, “Masa’nın terk edilmesini isteyenlerin eline koz verilmemesi” konusunda duyarlı olacaklarını karşılıklı olarak kayda geçirdiği kaydedildi.

Aktarıldığına göre Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gitmesine yönelik CHP içinden gelen yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı da Kılıçdaroğlu’na iletti.

İki liderin yakın çevrelerinin aktardığına göre, aralarında “güven kırılmasına” neden olan Saraçhane’deki İmamoğlu’na destek mitingleri ile sonrasındaki gelişmeler masaya yatırıldı.

Akşener, bu süreçte belediye başkanlarının adaylığı konusunun, “CHP’nin iç işi olduğuna” yönelik söyleminden duyduğu rahatsızlığı da Kılıçdaroğlu’na aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine açıklık getirdiği ve CHP’li bir kişinin durumuna ilişkin kararın da ancak partinin yetkili kurulları aracılığıyla alınabileceğine dikkat çektiği ifade edildi.

Akşener’in rahatsızlığına neden olan konuları ve sözlerinden rahatsızlık duyduğu CHP’lilerin cümlelerini de tek tek not etti.

Aktarıldığına göre, Kılıçdaroğlu, Masa’nın güçlü şekilde yoluna devam etmesi konusundaki kararlılığını dile getirirken, yaşanabileceklere yönelik beklentilerini de sıraladı; bu konulara yoğunlaşılması gerektiğine dikkati çekti. 

Öte yandan iki tarafın kurmayları da adaylık konusuna girilmediğini söyledi. 

Yazının tamamı için tıklayın.


TIKLAYIN - Akşener'den Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında açıklama: Birlikte kazanacağız, niye dağılsın Altılı Masa?