Politika

HaberTürk yazarı Sarıkaya: Anlaşılan CHP'de kadın muhafazakârlara dönük en küçük olumsuzluğa müsamaha gösterilmeyecek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti

15 Haziran 2022 09:17

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Merkez Yürütme Kurulu’nda oy birliği ile disipline sevkine ilişkin süreçte muhafazakâr kadınların birincil rol oynadığını yazdı. Sarıkaya, "Anlaşılan o ki kadın muhafazakârlara dönük en küçük olumsuzluğa da müsamaha gösterilmeyecek. Tanju Özcan da bunun en önemli göstergesi olacak" yorumunu yaptı. 

Sarıkaya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile yaptığı görüşmeyi aktarırken, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın AKP'li kadın belediye meclis üyesinin söz almak için el kaldırdığında, “Bana niye el sallıyorsunuz. Allah Allah ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım ayıp oluyor” dediğine dikkat çekildiğini söyledi.

Sarıkaya, Özcan'ın disipline sevki sürecine ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı:

"Son dönem yaptığı açıklamaların da ve öncesinde yine bir kadın ile diyaloğunu aktarırken kullandığı ifadelerin de sorunlu olduğunu belirtmiş.

Belediye önünde yapılan protesto sırasında cama çıkıp dans etmesinin de belediye başkanı ciddiyetine uymadığına vurgu yapıp, kesin ihraç edilmesi gerektiğini söylemiş.

Torun sözlerini tamamlar tamamlamaz bütün üyeler sanki bu talebi bekliyor gibi eleştirilerini sıralamış.

muhafazakâr kesimle yakınlaşma süreci yaşanırken, bu tür davranışların zarar verdiğini belirtip, kesin ihraç ile disipline sevkine onay vermiş.

Torun, dün sohbet ederken, daha önceki tutumu nedeniyle Özcan’ı disipline sevk ettiklerini ve uyarı cezası verildiğini de anımsattı.

Anlaşılan o ki CHP, bir süredir muhafazakâr kesimle, özellikle de siyaseti çok etkileyen ve mağduriyeti en çok hisseden kadın muhafazakârlar üzerinden siyasetini yürütüyor.

Anlaşılan o ki kadın muhafazakârlara dönük en küçük olumsuzluğa da müsamaha gösterilmeyecek.

Tanju Özcan da bunun en önemli göstergesi olacak."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

TIKLAYIN - Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Tanju Özcan: Cumhuriyet Halk Partisi'nin üvey değil, öz evladıyım

TIKLAYIN - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan oylama için el kaldıran AKP'li üyeye: Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor