Politika

HaberTürk yazarı Kübra Par: Ne yani 3 çocuk doğuramayan kadınlar yeterince kadın değil mi?

"En az üç çoçuk", konut destek paketinde de şart oldu

25 Ekim 2022 11:48

HaberTürk yazarı Kübra Par, eşi vefat eden ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu bulunan kadınlara konut desteği verilecek olmasına ilişkin olarak, "Üç çocuk şartının bir sosyal yardım kampanyasına kriter olarak konulmasını son derece kaygı verici buldum açıkçası" yorumunu yaptı. 

Par, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yani 3 çocuk doğuramayan kadınlar yeterince kadın değil midir? Kaldı ki her fırsatta dindar olduğunu vurgulayan bir siyasi anlayış, çocuk sahibi olmanın sadece kişinin kendi arzusu değil aynı zamanda Allah’ın takdiri olduğunu kabul etmiyor mu? 3 değil de iki çocuğu olan veya hiç çocuğu olmayan kadınlar da ihtiyaç sahibi olamaz mı?

Devletler elbette genç nüfusu arttırmak için çok çocuk politikasını teşvik edebilir ama bunun bir sosyal yardım kampanyasının koşulu haline getirilmesi tam manasıyla bir ayrımcılık ve haksızlık gibi geliyor bana. Ayrıca maksat mağdur kadının yanında durmaksa neden boşanmış ve çalışamaz durumdaki kadınları kapsamıyor? Niyet iyi olsa da kaş yapayım derken göz çıkarmak böyle bir şey olsa gerek." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Aile Bakanı duyurdu: Eşi vefat eden kadınlara konut desteği