Politika

Günü ve saati belli oldu: Biden ABD halkına hitap edecek

ABD Başkanı Joe Biden, seçim yarışından çekilme kararından sonra ilk kez kamera karşısına geçecek

23 Temmuz 2024 19:21

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler öncesi başkanlık yarışından çekilmesinin ardından yarın akşam ilk kez canlı yayında kameralar karşısına geçerek son gelişmeler ve yol haritası hakkında Amerikan halkına hitap edecek.

Başkan Biden, X hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın akşam yerel saatle 20.00'da (TSİ 03.00) Oval Ofis'ten önümüzdeki süreç ve Amerikan halkı için bu işi nasıl bitireceğimle ilgili halka hitap edeceğim." ifadesini kullandı.

Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde ve sosyal medya kullanıcıları arasında Biden'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmalar ortaya çıkmış, bazı kişiler Biden'ın sağlık durumunun iyi olmadığını iddia etmişti.

17 Temmuz'da Kovid-19'a yakalanan ve Delaware'de kendini izole eden Biden, 21 Temmuz Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Biden, dün Beyaz Saray'a dönerek rutin çalışmalarına başlamıştı.

Ne olmuştu?

ABD'deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile haziran ayında girdiği münazaradaki kötü performansının ardından Demokrat Parti'den adaylığı tartışma konusu haline gelen Biden, seçime 4 ay kala seçim gündemini alt üst eden bir hamle yaptı. Yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” ifadelerini kullanan Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. 

ABD Başkanı Biden yarıştan çekildi, peki şimdi ne olacak?

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimi yarışından çekildi; Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini açıkladı

Biden'ın adaylık için işaret ettiği Kamala Harris kimdir?

Kamala Harris'ten ilk açıklama: Trump'ı yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım

Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası Rusya'dan açıklama: Sıra soruşturmada

Biden'ın çekilmesi sonrası piyasanın ilk yorumları, olası senaryolar

30 yaşında senatör olan Biden'ın 81 yaşına kadar devam eden siyasi tarihi