Dünya

Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası Rusya'dan açıklama: Sıra soruşturmada

21 Temmuz 2024 23:05

ABD'deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” ifadelerini kullandı. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. 

Rusya'dan Biden’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, yaptığı açıklamada, “Biden'ın seçim yarışından çekildiğini yazılı olarak açıklamasının ardından atılacak bir sonraki adım, kamuoyunu manipüle ederek ve bir siyasi partinin yanında yer alarak Biden'ın ruhsal durumu hakkındaki gerçekleri gizleyen ABD medyası ve siyasi çevrelerinin gizli anlaşmalarının soruşturulması olmalıdır” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da"Seçimlere hala 4 ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir dönem." değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce Rusya için öngörülebilir aday olarak Biden'ın tercih edilebilir olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Seçimlere hala 4 ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir dönem. Sabırlı olmak ve bundan sonra ne olacağını dikkatle izlemek gerekiyor. Önceliğimiz, özel askeri operasyonun hedeflerine ulaşmaktır." ifadelerini kullandı. (DHA-AA)

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimi yarışından çekildi; Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini açıkladı

Biden'ın çekilmesi sonrası piyasanın ilk yorumları, olası senaryolar