Magazin

Güney Kore Savunma Bakanı Wook, BTS üyelerinin askerlikten muaf tutulmasının zor olacağını belirtti

BTS üyeleri, zorunlu askeri hizmette bulunmaları istenirse kabul edeceklerini söylemişti

23 Eylül 2022 14:27

Güney Kore'nin Savunma Bakanı Suh Wook, ünlü K-Pop grubu BTS üyelerinin askerlikten muaf tutulmasının "zor" olacağını söyledi.

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre, Savunma Bakan Wook, pazartesi günü Ulusal Meclis'te düzenlediği basın toplantısında BTS üyelerinin askerlik durumlarına dair değerlendirme yaptı. Bakan, "zorunlu askerlik görevini yerine getirmedeki adillik hususları" nedeniyle BTS üyelerine farklı bir program sunmanın "zor" olacağını belirtti.

Asya ülkesi Güney Kore'nin sıkı bir askerlik yasası bulunuyor. Yasada, "sağlıklı tüm Kore uyruklu erkekler 18 ila 22 ay boyunca askerlik hizmetini aktif olarak yerine getirmelidir" ifadeleri yer alıyor. BTS üyeleri, Kasım 2020'de yaptıkları açıklamada askeri hizmette bulunmaları istenirse kabul edeceklerini duyurmuş ve "askerlik görevinin tüm Koreli erkekler için erdemli bir zorunluluk olduğuna" inandıklarını söylemişti.

Belediye başkanı talep etmişti

Güney Kore'nin Busan Belediye Başkanı Park Heong-joon, 2030 Dünya Fuar'ına ev sahipliği yapacak şehre destek vermesi için BTS grubunun yedi üyesinin askeri hizmetten muaf tutulmasını Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'den talep etmişti.

BTS üyeleri, zorunlu askeri hizmet nedeniyle gündem olan ilk Koreli ünlü değiller. İngiliz takımı Tottenham forması giyen ünlü futbolcu Son Heung-min, 2018 Asya Oyunları'nda ülkesine altın madalya kazandırdığı için 21 aylık askeri hizmetini, 3 hafta olarak 2020 yılında gerçekleştirebilmişti.