Gündem

Gülşen hakkında 3 yıl hapis istenen iddianame kabul edildi!

İddianamede 702 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı

02 Eylül 2022 10:42

Şarkıcı Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede aralarında Kadın ve Demokrasi Vakfının da (KADEM) bulunduğu 702 müşteki yer aldı. 

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun savunmasına da yer verilen iddianamede, Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Müştekiler arasında Bakan Varank da var

Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer aldı.

Varank, Gülşen'in tutuklanmasının ardından "Başak Demirtaş’a hakaret eden ahlaksız, Alevi vatandaşlarımıza hakaret eden ahlaksız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ahlaksız, hangi muameleyi görmüşse; İmam Hatiplilere hakaret eden ahlaksız da aynı muameleyi görmüş… Bundan kim, neden rahatsız olur?" demişti. 

Ne olmuştu?

Gülşen’in nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video aylar sonra dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTuklansın’ diye etiket açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Daha sonra sözleri hakkında özür dileyen Gülşen, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır.

Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum.

Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

AVM'de gözaltına alınan Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

3 gece cezaevinde kalan Gülşen, avukatlarının itirazının kabul edilmesinin ardından ev hapsinde kalması koşuluyla tahliye edilmişti. 

 
TIKLAYIN - Tutukluluğu ev hapsine çevrilen Gülşen cezaevinden tahliye oldu

TIKLAYIN | Gazeteci Barış Pehlivan: Gülşen'i tutuklatan savcı göreve başlayalı daha bir yıl bile olmamış; aynı savcı Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcıdır

TIKLAYIN | Gülşen sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklandı!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Gülşen tepkisi: Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır?

TIKLAYIN | Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor: "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı; çocuklara tecavüz edenler "Bir kereden bir şey olmaz" diye aklandı!"

TIKLAYIN | Sedat Peker: Gülşen'i benim yüzünden tutukladılar, pazartesi günü tahliye edip gündemi değiştirmek isteyecekler