Gündem

Tutukluluğu ev hapsine çevrilen Gülşen cezaevinden tahliye oldu

Gülşen, imam hatiplilerle ilgili sözleri sonrası tutuklanmıştı

29 Ağustos 2022 13:18

Güncelleme: 29 Ağustos 2022 14:49

T24 Haber Merkezi

4 ay önce imam hatiplilerle ilgili söylediği sözleri yeniden dolaşıma sokulan ve ardından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan şarkıcı Gülşen, ev hapsi kararı verilerek tahliye edildi. 

Nisan ayında verdiği konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği görüntülerin sosyal medyada yeniden dolaşıma sokulması sonrası hakkında önce soruşturma başlatılan, ardından da tutuklanan Gülşen, avukatlarının yaptığı itirazın kabul edilmesinin ardından 4. gününde tahliye oldu. Şarkıcı Gülşen'in, ev hapsinde kalmasına karar verildi.

Gülşen’in dosya davaya dönüşene kadar ev hapsinde kalacağı belirtildi. 

Tahliye kararının "Suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması, bakmakla mükellef yaşı küçük çocuğunun olması" nedenlerinden alındığı belirtildi. 

Tahliye kararı çıktıktan sonra Gülşen'in çocuğu ve kıyafetleri getirildi. Cezaevi kapısının önüne araç yanaştırılırken, Gülşen açıklama yapmadan cezaevinden ayrıldı.

TIKLAYIN - Gülşen ne dedi, neden tutuklandı?

Gülşen'in avukatı: Ev hapsi kararına da itiraz edeceğiz

Gülşen'e verilen tahliye kararı sonrası avukatı Emek Emre, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda basın mensuplarına açıklama yaptı. Avukat Emre, "Tahliye hususunda çok mutluyuz. Geçen hafta perşembeden beri üzüntülü ve endişe edici bir süreç yaşadık. 25 Ağustos Perşembe sabahı emniyet güçleri, adli kolluk müvekkilin evine gidip 'İfadeye çağrılıyorsunuz, bizimle gelmeniz lazım' demek akabinde esasen usulsüzlükler o andan itibaren başlamıştı" dedi.

DHA'nın haberine göre; Emre gözaltı süreciyle ilgili ise "Nisan ayında sarf edildiği iddia edilen çok rahatsız edici sözler var. Fakat bunun 25 Ağustos tarihinde bir suç üstü hali ihtiva etmediği çok ortada. O yüzden müvekkilin ifadeye alınış noktasında usulsüzlükler ve hukuksuzluklar baş göstermişti" diye konuştu.

Tutuklamanın yapılabilmesi için kuvvetli bir delil olması gerektiğini ifade eden avukat Emre, oradaki sözlerin isnat edilen suçun oluşması için yeterli olmadığını, çünkü kamu güvenliğinde acil bir tehlike oluşturmadığını vurguladı. Yargıtay'ın Gülşen'in tutuklandığı TCK 216/1. maddesi ile ilgili içtihatları olduğunu, şiddet teşvikinde bulunmayan soyut kavramların bu suçu oluşturmadığını ifade eden avukat Emre, "Bugün çok mutluyuz. İtirazımız neticesinde mahkeme değerlendirdi ve tutukluluk halini sonlandırdı" dedi.

Avukat Emek Emre ev hapsi ile ilgili ise "Yine kişinin seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir maddedir. Tutuklamanın kaldırıldığı mahkemenin gerekçesinde, müvekkil Gülşen'in 'kaçma şüphesi olmadığı ve delil karartma durumunun mümkün olamayacağı' belirtilmişken buna rağmen bir ev hapsi uygulanması da bizim açımızdan hukukla çok bağdaşmamaktadır. Ev hapsi kararına yönelik de sulh ceza hakimliğine, bu kararın yeniden değerlendirilmesi, eğer mümkünse kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Gülşen’in nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video aylar sonra dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTuklansın’ diye etiket açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Daha sonra sözleri hakkında özür dileyen Gülşen, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır.

Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum.

Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

AVM'de gözaltına alınan Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

TIKLAYIN | Gazeteci Barış Pehlivan: Gülşen'i tutuklatan savcı göreve başlayalı daha bir yıl bile olmamış; aynı savcı Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcıdır

TIKLAYIN | Gülşen sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklandı!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Gülşen tepkisi: Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır?

TIKLAYIN | Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor: "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı; çocuklara tecavüz edenler "Bir kereden bir şey olmaz" diye aklandı!"

TIKLAYIN | Sedat Peker: Gülşen'i benim yüzünden tutukladılar, pazartesi günü tahliye edip gündemi değiştirmek isteyecekler


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gülşen'in sahnede kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek, TCK 216. Madde kapsamında resen soruşturma başlatıldı.
Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

ÖNDER: Hukuki süreç başlatıyoruz
Öte yandan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, şarkıcı Gülşen hakkında, hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
ÖNDER'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı (!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."" />