Bilim / Teknoloji

GSMA Mobil Dünya Kongresi Barselona'da başladı

MWC 2019'a Türkiye'den 30'dan fazla şirket katıldı

27 Şubat 2019 10:53

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen GSMA Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) Barselona kentinde başladı. Bu yılki teması "Intelligent Connectivity- Akıllı Bağlantı" olarak belirlenen fuara, 200'ü aşkın ülkeden 100 binden fazla katılım sağlandı. Türkiye'den de 30'u aşkın şirket fuarda yer aldı. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi bazı şirketlerle beraber Turkcell, Vestel, Türk Telekom ve General Mobil gibi yerli şirketler geliştirdikleri ürün ve hizmetleri global pazarlara satmak için fuara katılan şirketlerden. 

Bu yıl fuarda ağırlıklı olarak 5G teknolojileri ön plana çıkıyor.  Geliştirilmiş kamera özellikleriyle katlanabilir akıllı telefonlar, robotlar, VR teknolojiler, oyun sektörünün güncel teknolojilerle donatılmış ürünleri fuarın ilgi çeken diğer ürünlerinden. 

Fuarda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla Türk Telekom ve Huawei arasında İyi Niyet Sözleşmesi (MoU) TurkTech 1.0 imzalandı. Türk Telekom bu sözleşmeyle, 5G tabanlı ürün ve hizmetler geliştirerek Türkiye'nin dijital gelişimine ivme katmayı ve ileri teknolojileri ülkeye kazandırmayı hedefliyor.