Kültür-Sanat

Grup Gündoğarken’e ‘Kariyer Onur Ödülü’

"Şiddetin her türlüsüne karşıyız”

23 Nisan 2019 13:07

Geride bıraktıkları 37 yıllık sanat hayatında ‘Rüzgar’, ‘Ellerimde Çiçekler’, ‘Sen Benim Şarkılarımsın’, ‘Sensiz Olmaz’, 'Sarmaş Dolaş', 'Dert Olur' ve ‘Ankara’dan Abim Geldi’ gibi onlarca adını efsaneler arasına yazdıran şarkıya imza atan Grup Gündoğarken, ‘Kariyer Onur Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kariyer Onursal Ödülleri töreni, üniversitenin Ataköy Yerleşkesi’nde bulunan Akıngüç Oditoryumu’nda yapıldı. V

erilen ödül için öğrencilere teşekkür eden grubun usta ismi, aynı zamanda Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen, “Bu onur ödülünü Doğu ve Güneydoğu’da şehit olan Mehmetçiklerimiz ve onların cenazesine katılıp saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına alıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız” dedi.

Çok anlamlı bir ödül aldıklarını belirten yine grubun usta isimlerinden Gökhan Şeşen de “Her alınan ödül çok değerli tabii ama bu tüm kariyerimiz için verilmiş bir ödül olduğu için yeri biraz daha farklı. Hele de sizin gibi gençlerden bu ödülü almak çok gurur verici. Diğer yandan bu gecenin geliri Yüzümle Mutluyum Derneği’ne bağışlanıyor. Bu açıdan da yaşama duydukları saygı nedeniyle Kariyer Kulübü’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 40 farklı kategoride ödül verilen geceden elde edilen gelir, yüz anomalisi olan bireyler ve ailelerine destek veren Yüzümle Mutluyum Derneği’ne bağışlandı.