Gündem

Kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı: Görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kamil Karabork atandı

Şanlıurfalı iş insanı Aziz Savaş, görevden alınan Mehmet Aslan ve yakın ekibiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştu

Görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan

02 Mart 2024 00:05

Sibel Yükler

Kardeşi Nezir Aslan makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabork atandı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından merkeze çekilen Aslan, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021’de çıkarılan il emniyet müdürleri kararnamesiyle mevcut Erzurum Emniyet Müdürlüğünden Mersin Emniyet Müdürlüğüne atanmıştı.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan, 18 Şubat pazar günü Mersin’de bir depoya gerçekleştirilen baskında ele geçirilen 10 milyon adet kaçak makaronun sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Müdür Mehmet Aslan da 20 Şubat günü jet hızıyla görevden alınarak merkeze çekildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle, Mehmet Aslan'ın yerine Mersin İl Emniyet Müdürü olarak Kamil Karabork atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2 Mart tarihli kararnameye göre, Karanork'tan boşalan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne de Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın atandı.

Kararnameyle, Van İl Emniyet Müdürlüğüne Murat Mutlu atanırken, İçişleri Bakanlığında açık bulunan Batman İl Emniyet Müdürlüğüne de İbrahim Kaba atandı.

TOLGA ŞARDAN YAZDI - Mersin’de aslında ne oldu?

TIKLAYIN - Görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kaçak makaron soruşturmasından gözaltına alınan kardeşi hakkında dikkat çeken iddialar

TIKLAYIN - Görevden alınan Emniyet Müdürü hakkındaki dosyaya o görüntüler de girdi

Aslan’ın gözaltına alınan kardeşi hakkında dikkat çeken iddialar

Şanlıurfalı iş insanı Aziz Savaş, kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve yakın ekibiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Savaş, dilekçesinde Aslan’ın gözaltına alınan kardeşi Nezir Aslan’ın isminin Suriyeli bir şahsın Mersin’de silahla vurulması olayında geçince ifade ve tutanakların dönemin asayiş müdürü ve yardımcısının baskısıyla değiştirildiğini öne sürdü. Savaş, Nezir Aslan’ın Mersin limanı gümrük sahasına hiçbir yetkisi olmamasına karşın istihbarata ait beyaz araç ve beraberindeki iki istihbarat polisiyle giderek buradan takip yaptığını, hatta Aslan’a liman işletmesine girmesi için “özel giriş” kartı verildiğini iddia etti.

T24’e konuşan Savaş, “Ben geçen temmuz ayında devletin en üst makamlarına kadar bu konuyu taşıdım. Yaşadığım baskılar nedeniyle aylarca mekan işletmeciliği yaptığım Mersin şehrine gizlice girmek zorunda kaldım. Mehmet Aslan’ın 2 ay boyunca benim telefonlarımı dinlettiğini, Whatsapp bağlantılarımı araştırdığını, beni takip ettirdiğini öğrendim. Savcılık ifadeye çağırırsa bunları da anlatacağım. Mehmet Aslan ve kardeşi Nezir Aslan’ın Mersin’de neler yaptığı basit bir araştırmayla bile öğrenilebilir durumdaydı” dedi.

Dilekçesinde Aslan’ın gözaltına alınan kardeşi Nezir Aslan’ın isminin Suriyeli bir şahsın Mersin’de silahla vurulması olayında geçince ifade ve tutanakların dönemin asayiş müdürü ve yardımcısının baskısıyla değiştirildiğini öne süren Savaş, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Cengiz İ. ve Nezir Aslan’ın olaydan bir saat kadar sonra bir kafede görüştüklerini gösteren kamera kayıtlarını dosyaya sundu. T24'ün ulaştığı görüntülerde, Nezir Aslan ve Cengiz İ’nin yaklaşık 2.5 saat boyunca görüşme yaptıkları, bu sırada masaya aralarında polislerin de olduğu iddia edilen bazı kişilerin gelip gittikleri görülüyor.