Gündem

Görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kaçak makaron soruşturmasından gözaltına alınan kardeşi hakkında dikkat çeken iddialar

“Adı silahlı yaralama olayına karıştı, ifadeler, tutanaklar değiştirildi; limana girmesi için özel giriş kartı verildi”

23 Şubat 2024 18:12

Şanlıurfalı iş insanı Aziz Savaş, kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve yakın ekibiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Savaş, dilekçesinde Aslan’ın gözaltına alınan kardeşi Nezir Aslan’ın isminin Suriyeli bir şahsın Mersin’de silahla vurulması olayında geçince ifade ve tutanakların dönemin asayiş müdürü ve yardımcısının baskısıyla değiştirildiğini öne sürdü. Savaş, Nezir Aslan’ın Mersin limanı gümrük sahasına hiçbir yetkisi olmamasına karşın istihbarata ait beyaz araç ve beraberindeki iki istihbarat polisiyle giderek buradan takip yaptığını, hatta Aslan’a liman işletmesine girmesi için “özel giriş” kartı verildiğini iddia etti. T24’e konuşan Savaş, “Ben geçen temmuz ayında devletin en üst makamlarına kadar bu konuyu taşıdım. Yaşadığım baskılar nedeniyle aylarca mekan işletmeciliği yaptığım Mersin şehrine gizlice girmek zorunda kaldım. Mehmet Aslan’ın 2 ay boyunca benim telefonlarımı dinlettiğini, Whatsapp bağlantılarımı araştırdığını, beni takip ettirdiğini öğrendim. Savcılık ifadeye çağırırsa bunları da anlatacağım. Mehmet Aslan ve kardeşi Nezir Aslan’ın Mersin’de neler yaptığı basit bir araştırmayla bile öğrenilebilir durumdaydı” dedi.

10 milyon makaron yakalandı

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan, geçen pazar günü Mersin’de bir depoya gerçekleştirilen baskında ele geçirilen 10 milyon adet kaçak makaronun sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Müdür Mehmet Aslan da jet hızıyla görevden alınmıştı. Mersin’de işletmesi bulunan iş insanı Aziz Savaş, avukatı aracılığıyla Mersin Başsavcılığına, Mehmet Aslan, kardeşi Nezir Aslan ve bazı emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savaş suç duyurusu dilekçesinde Mehmet Aslan ve kardeşi hakkında dikkat çekici iddialarda bulundu. Dilekçesinde, Nezir Aslan’ın emniyet ve istihbaratın araç ve personelleri ile işler takip ettiğini duyduğunu, bu durumu aylar önce ilgilileri ile paylaştığını söyleyen Savaş, kendisinin yaptığı araştırmalarda ulaştığını söylediği bazı olaylara ilişkin bilgiler verdi.

TIKLAYIN - Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, görevden alındı

“Yaralama olayında ismi geçince tutanaklar değiştirildi”

Savaş, dilekçesinde, 21 Şubat 2022 tarihinde Mezitli ilçesinde Suriyeli zengin bir şahsın silahla yaralandığını, olayın azmettiricisi olduğunu öğrendiği Cengiz D. ve Aydın V. İsimli kişi ile Nezir Aslan’ın bir mekanda saatlerce oturduğuna ilişkin görüntüler olduğunu öğrendiğini belirterek, “Yaralama olayı ile ilgili tutulan tutanaklarda ve Cengiz D’nin ifadesinde Nezir Aslan isminin geçmesi sonrası dönemin Asayiş Müdürü ve Asayiş’ten sorumlu müdür yardımcısının yaptığı baskı ile ifade ve tutanakların değiştirildiğini, delil karartıldığını duydum” dedi.

“Limana özel giriş kartı verildi” iddiası

Nezir Aslan’ın Mersin Uluslararası Liman İşletmesi'nin (MIP) gümrük sahasına hiçbir ünvanı ve yetkisi olmamasına rağmen, sık sık sorumlu müdürün aracı veya istihbarata ait beyaz Elentra araç ve kendisine tahsis edilen 2 istihbaratçı ile gittiğini, burada takip yaptığını öğrendiğini kaydeden Savaş, dilekçesinde, “Gümrükte sıkıntı çıkacak bir konusu olanların Nezir Aslan’a ulaşmaya çalıştıklarını, hatta kendisine sadece vali yardımcısı imzası ile birkaç görevliye verilen MIP liman özel giriş kartı verildiğini öğrendim” dedi.

“Mersin Emniyeti korku imparatorluğuna dönüşmüş”

Dilekçede, Nezir Aslan’ın Erdemli’de ormana bitişik arsa aldığı ve bu arsayı genişletmek için Orman Müdürlüğü'ne baskı yaptıklarını da öne süren Savaş, “Şu anda bahsetmediğim ancak ufak bir araştırma ile gerçekliği ispat edilebilecek birçok iddia bulunmaktadır. Bir şeyler öğrendiği için il dışına gönderilip mahkeme kararı ile geri dönen personeller başta olmak üzere birçok personelin elinde bilgiler olduğunu gördüm. Mersin Emniyet Müdürlüğü, personel açısından korku imparatorluğuna dönüştürülmüş, tüm personel özgüvenini kaybetmiş durumdadır. Aile düzenleri tekrar bozulur korkusuyla bildiklerini paylaşmak için uygun ortam aradıklarına bizzat şahidim” ifadelerini kullandı.

“200 personeli özel kalemde gösterdi”

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın KOM ve narkotikte çalışan personelin sürekli yerini değiştirdiğini, sadece KOM’da 3 yıl içerisinde 6-7 müdür değişikliği yaptığını da iddia eden Savaş, “Aslan’ın 20 araç ve 200 personeli özel kaleminde göstererek, hem eşine hem çocuklarına hem de gelen tüm akrabalarına hizmet sağlamak için kullandığının konuşulduğunu, polis evinde şahsi, keyfi ve akrabaları ile yüksek meblağlarda harcamalar yaptığını, sadece kendisine hizmet etmeleri için özel ekip kurduğu” iddialarına da yer verdi.

“Telefonlarımı dinlettirdiğini öğrendim”

T24’ün ulaştığı Savaş, dilekçesinde bahsetmediği bazı konular da olduğunu, savcılığın ifadeye çağırması durumunda bunları da anlatacağını belirterek, “Mehmet Aslan’ın, 2 ay boyunca yasadışı biçimde benim telefonlarımı dinlettiğini, Whatsapp yazışmalarımı, log kayıtlarımı, irtibatlarımı araştırdığını, otel kayıtlarıma baktırdığını, beni takip ettirdiğini öğrendim. Bunun üzerine ben de onun çevresini kişisel çabalarımla araştırmaya başladım. Kardeşiyle ilgili şeyler öğrendikten sonra, temmuz ayında devletin en üst makamlarına kadar bu konuyu taşıdım. Yaşadığım baskılar nedeniyle aylarca mekan işletmeciliği yaptığım Mersin şehrine gizlice girmek zorunda kaldım. Savcılık ifadeye çağırırsa bunları da anlatacağım. Mehmet Aslan ve kardeşi Nezir Aslan’ın Mersin’de neler yaptığı basit bir araştırmayla bile öğrenilebilir durumdaydı” dedi.