Gündem

Görevden alınan Merkez Bankası başkan yardımcılarının imzaları, 15 gün önce banknotlara konmuştu

Uğur Namık Küçük ve Semih Tümen (soldan sağa)

14 Ekim 2021 01:38

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevden alınan Merkez Bankası başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ile Dr. Uğur Namık Küçük'ün imzaları, 15 gün önce 20 TL ve 5 TL'lik banknotlara konmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun görüşmesinin ardından banka yönetimine bu gece yarısı operasyon yapıldı. Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

TIKLAYIN | Merkez Bankası yönetiminde operasyon; iki başkan yardımcısı ile bir PPK üyesi görevden alındı, dolar kurunda yeni rekor kırıldı!

Başkan Yardımcılığı'ndan alınan iki ismin imzaları, 29 Eylül'de tedavüle giren E9 Emisyon Grubu 5'inci tertip 20 TL ve 5 TL banknotlara konmuştu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre; söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşıyordu.

Ekim ayı yatırımcı toplantısına katılmamışlardı

T24 Ekonomi Editörü ve yazarı Barış Soydan, 11 Ekim Pazartesi günü yazdığı kulis haberinde, dün gece görevden alınan iki Başkan Yardımcısı'nın da, Merkez Bankası'nın ekim ayı yatırımcı toplantısına katılmadıklarına işaret etmişti.

Bu duruma dikkat çekilerek görevden alınan iki ismin istifa etmiş olabileceği iddiası da kulislerde dile getirildi.

TIKLAYIN | Merkez Bankası'nın yatırımcı toplantısına katılmayan iki Başkan Yardımcısı kimdi, yatırımcılar bunu neden önemsedi?