Bilim / Teknoloji

Google, yapay zekâ destekli “kişisel yaşam koçu” geliştiriyor

21 Ağustos 2023 11:05

Google DeepMind'ın kişisel yaşam koçu olarak hizmet verebilecek yeni bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Geliştirilen yapay zeka aracı, kullanıcılara yaşamsal ve kişisel konularda önerilerde bulunabilecek, fikirler sunabilecek. 

Webrazzi’de yer alan habere göre, yapay zeka aracının en az 21 farklı kişisel ve profesyonel görevin yerine getirilmesi amaçlanıyor. Bu görevler, yapay zeka tarafından üretilen içerik ve çözümlerle gerçekleştirilecek. Yapay zeka aracının fikir oluşturma yeteneği olduğu için çeşitli durumlara uygun öneriler veya tavsiyelerde bulunabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda kullanıcılara yemek ve antrenman planları sunabileceği de paylaşılanlar arasında yer alıyor.

Google, yapay zeka aracının bireylerin duygusal, kişisel ve özel konularla ilgili sorgulamalarını ne kadar iyi yanıtlayabileceğini de test ediyor. Yapılan testlerin bir kısmı, yapay zekanın ilişki tavsiyeleri sunup sunamayacağını inceliyor.

Şirketin bunun için yapay zeka yazılımlarını eğitmeye, doğrulamaya odaklanan ve piyasa değeri 7,3 milyar dolar olan Scale AI ile anlaştığı bildirildi.