Bilim / Teknoloji

Google, Play Music uygulamasını kapatıyor

10 Ağustos 2020 12:00

Google, Google Play Music uygulamasını kapatmaya hazırlanıyor. Google'ın açıklamasına göre müzik servisi Google Play Müzik, ekim ayıyla birlikte kapatılacak.

Spotify ve Apple Music ile artık rekabet edemeyen Google Play Music için yolun sonuna gelindi. YouTube Music'e odaklanan Google'ın bir sonraki adımı Google Play Music'i kapatmak oldu. Şirket, Ekim ayından itibaren bu servisini tamamen kapatacak. Kullanıcılar Play Music'de bulunan kütüphanelerini Youtube Music'e aktarabilecek.

Google Play Music kullanıcılarına aktarım ile ilgili talimatların bulunduğu e-posta'nın gönderileceği duyuruldu. Google Play Music'de yer alan tüm verilerinizi YouTube Music'e aktarmak 3 adımda kolayca gerçekleştirebileceksiniz.

Uygulama, her yerde aynı anda kapatılmayacak. Kademeli olarak kapatılması beklenen Google Play Music, önce Avustralya ve Yeni Zelanda'da hizmet vermeyi kesecek, sonrasında aynı uygulama diğer ülkelere de uygulanacak.

Google Play Music Kütüphanesi Youtube Music'e nasıl aktarılır?

Aktarım yapmak için öncelikle YouTube Music uygulamasını açın ve ardından sağ üst köşeden profil resminize dokunun. Ayarlar kısmına dokunun ve Google Play Music'den aktar seçeneğine basın. Hepsi bu kadar. Tüm çalma listeleriniz dakikalar içerisinde YouTube Music'e aktarılacak.