Medya

Google News’ten T24'ün yazılım projesine destek

Google News Initiative’in İnovasyon Yarışması kapsamında 17 ülke arasında bulunan Türkiye’den bu yıl destek alan diğer mecralar Mynet Yayıncılık ve Cüneyt Özdemir Medya (COM) oldu

28 Temmuz 2022 17:59

T24 Haber Merkezi

Google News Initiative (GNI), düzenlediği inovasyon yarışmasında bu yıl kazananları açıkladı. Türkiye'de desteklenecek projeler arasında T24'ün yazılım programı da yer alıyor. T24, “reklamsız ve kişiselleştirilmiş bir okuyucu deneyimi için abonelik, bildirim takip sistemi, bülten oluşturma, web ve mobil uygulamalarda iyileştirme” projesiyle sınırlı olmak üzere, projede sağladığı ilerleme ölçüsünde 100 bin dolarlık Google News desteğini aşamalı olarak kullanabilecek.

GNI İnovasyon Yarışması’nda Türkiye’den bu yıl destek alan diğer mecralar Mynet Yayıncılık ve Cüneyt Özdemir Medya (COM) oldu.

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İnovasyon Yarışması süreci Şubat 2022'de başladı ve 42 ülkeden 425 proje incelemeye alındı. GNI’dan yapılan açıklamada; bir dizi mülakat ve nihai bir jüri değerlendirmesi sürecinden sonra, 17 ülkeden 34 projenin seçildiği ve yayıncılara toplamda 3,2 milyon dolar destek sağlandığı duyuruldu.

Google News Initiative Inovation Challenge nedir?

Google, "gazetecilik için güçlü bir gelecek" mottosuyla 2018 yılında başlattığı GNI programıyla dünyanın farklı yerlerinden medya kuruluşlarının dijital gazetecilik alanında yürüttüğü inovatif çalışmaları sergilemesini, topluluk etkileşimlerini büyütmesini ve yayıncılık alanında yeni iş modelleri geliştirilmesini hedeflediğini açıklıyor. Google, 2019 yılından itibaren “Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İnovasyon Yarışması” kapsamında geçen yıl 18 ülkeden toplam 43 projeye destek sağlayarak, yayıncıların teknik konudaki gelişimlerine katkı vermeyi amaçladığının altını çizdi.

Google News Initiative; Türkiye’den 2021 yılında Mynet Yayıncılık ile Aposto Teknoloji ve Medya’nın, 2020 yılında da Demirören Medya Grubu’nun projelerini desteklediğini duyurmuştu.

Google News Initiative 2022 Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İnovasyon Yarışması’nda projelerine destek verilmesi kararlaştırılan mecraların bulunduğu 17 ülke şöyle:

Burkina Faso, Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mısır, Irak, İsrail, Ürdün, Kenya, Fas, Nijer, Nijerya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Suriye, Türkiye, Uganda, Birleşik Arap Emirlikleri.

TIKLAYIN | GNI tarafından seçilen projelerin tamamı