Bilim / Teknoloji

Google, bazı yanıtları "kabul edilemez" olarak nitelendirilen yapay zeka Gemini'nin hatalarını düzeltmeye çalışıyor

28 Şubat 2024 13:46

T24 Bilim/Teknoloji

Google CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamada, Gemini tarafından üretilen bazı metin ve görsel yanıtların "önyargılı" ve "tamamen kabul edilemez" olduğu belirtilerek Google'ın Gemini yapay zeka aracını düzeltmek için çalıştığını söyledi.

Şirket, oluşturduğu bazı tarihi tasvirlerdeki yanlışlıkların ardından insanların görüntülerini oluşturan aracının kullanımını durdurmuştu. Pichai çalışanlara, aracın bazı yanıtlarının kullanıcıları rahatsız ettiğini ve önyargı gösterdiğini söyledi.

Pichai, "Ekiplerimiz bu sorunları ele almak için gece gündüz çalışıyorlar. Şimdiden çok çeşitli istemlerde önemli bir iyileşme görüyoruz. Olanları gözden geçireceğiz ve büyük ölçekte düzelttiğimizden emin olacağız" dedi.

Üretken yapay zekalı sohbet robotu Bard bir yıl önce piyasaya sürülmüştü. Bu ayın başlarında Google adını Gemini olarak değiştirdi ve kullanıcıların standart yapay zeka modelinden daha iyi muhakeme yeteneğine sahip versiyonlarını seçebilecekleri ücretli abonelik planlarını kullanıma sundu.