Bilim / Teknoloji

Google açıkladı: Android telefonlara NFT oyunları ve blockchain uygulamaları geliyor

Google, Play Store politikalarında değişiklik yaptı. Bu değişiklikle blockchain tabanlı uygulamalara ve NFT oyunlarına resmi olarak izin verildi

13 Temmuz 2023 16:41

Kripto varlıklar, blockchain teknolojileri ve NFT'ler (değiştirilemeyen tokenler), son yıllarda en çok tartışılan konuların başında geliyor. Bugünse bu önemli sektör ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Webtekno'daki habere göre ABD merkezli teknoloji devi Google, blockchain ve NFT'ler ile ilgili yeni bir karar aldı. Alınan bu karara göre blockchain ve NFT tabanlı uygulamalar, artık resmî olarak Google Play Store'da yayınlanabilecek.

NFT odaklı oyunlar için bazı kısıtlamalar olacak

Google'ın Play Store için yaptığı politika değişikliği önemli olsa da özellikle de NFT odaklı oyunlar ile ilgili bazı kısıtlamalar mevcut. Bu kısıtlamaların başında şeffaflık geliyor.

Geliştiricilerin, uygulamalardaki NFT'lerle ilgili şeffaf olmaları gerekecek. Öte yandan; oyun veya uygulamalar aracılığıyla elde edilecek kazançlar ile ilgili güzellemeler yapılamayacak. Böylelikle yeterince bilinçli olmayan son kullanıcının hayallere kapılmasının, heveslenmesinin önü kesilecek.