Politika

"Gizli Akşener dosyası" iddiasında bulunan Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiği kesildi

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Yaşar Okuyan, dün bir araya gelmişti

22 Şubat 2023 14:34

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce de bu bilgileri dosya halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini iddia eden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiği kesildi.

Akşener ile ilgili sözleri tartışma yaratan ve İyi Partililerin tepkisini çeken Okuyan ile Kılıçdaroğlu, dün bir araya geldi. Yarım saat süren görüşme için Okuyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP Grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" diyerek fotoğraf paylaştı.

İyi Partili isimler, Kılıçdaroğlu'na Okuyan'la görüştüğü gerekçesiyle tepki gösterdi. 

CHP'den, görüşmeden bir gün sonra yapılan açıklamada ise, "Sayın Yaşar Okuyan’ın Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.  

Okuyan, 2018'de Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmış,  2019'da CHP'ye üye olmuştu.

Yaşar Okuyan bir süre önce verdiği röportajda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti.

Akşener'in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini öne süren Yaşar Okuyan, CHP içinden veya CHP’ye yakın çevrelerin yürüttüğü Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İyi Parti ve Akşener’in olduğunu savunmuştu. 

Okuyan'ın bu iddiasını reddederek, "Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade ettiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım" ifadesini kullanmıştı.