Kültür-Sanat

Gitar ve bağlama bir araya geldi; işte Barış Güney'den blues performansı

15 Ekim 2019 15:25

Bağlama sanatçısı ve aranjör Barış Güney, müzik çalışmalarına ve kurucusu olduğu RedMusic plak şirketi bünyesinde hazırlanan albümlerin düzenlemelerine Londra’da devam ediyor. Son zamanlarda bağlamasıyla farklı müzik tarzlarına eşlik ettiği videolar da sosyal medyada dikkat çekiyor.

Barış Güney son olarak Larkinpoe grubunun üyesi olan Rebecca Lovell’e ait videoya bağlamasıyla eşlik ediyor. Bağlamayı blues çaldığı bu videoyla halk müziği ve blues seven dinleyicileri ortak bir noktada buluşturuyor.

Türkiye’den bir bağlama virtüözü; Barış Güney kimdir?

Güney, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra 2003’te ilk albümünü çıkardı. Barış Güney çeşitli albüm ve konserlerinde dünyaca ünlü bağlama ustaları Arif Sağ ve Erdal Erzincan’la çalıştı.

Güney, 2004 ve 2008 yılları arasında da Kardeş Türküler grubuyla çalıştı. Kardeş Türküler’in Grammy ödüllü albümü “Çocuk Haklı” için bestecilik ve aranjörlük yaptı.

Güney aynı zamanda 2006 yılında BBC World Müzik tarafından ödül alan Arto Tunçboyacıyan ile konserlere çıktı.

Kendi şirketi Red Müzik’i kurdan ve üçüncü solo albümü Farımaz’ı çıkaran Güney, 'Bimhuis Amsterdam ve Le Guess Who?' gibi dünyaca ünlü festivallerde de sahne aldı.