Sağlık

Giresun'da 5 ayda 7 KKKA tanısı görüldü; 1 kişi öldü

30 Mayıs 2024 23:50

Giresun'da bu yıl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konan 7 kişinin 6'sının sağlığına kavuşurken, 1 kişinin ise hayatını kaybetti.

Giresun Valiliği tarafından yapılan, kent genelinde 2024 yılı içerisinde 7 kişinin KKKA'nın teşhis konulduğu belirtildi. KKKA tanısı konulan kişilerden 1'inin kurtarılamadığı bildirildi, "2024 yılı içerisinde, mayıs ayı sonu itibarıyla ilimizde toplam 7 KKKA vakası kaydedilmiştir. Bu vakaların 3'ü Çamoluk, 2'si Alucra ve 2'si Şebinkarahisar ilçelerinde hasta olup 7 kişi 6'sı tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuş, ancak maalesef bir vatandaşımızın hayatını kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi.

KKKA hastalık açısından yüksek ilçeler başta olmak üzere kadınlara yönelik uyarı eğitimlerinin devam ettiği vurgulanan belirtiler şu uyarılarda bulunuldu:

"Giresun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 2024 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi Mart ayından itibaren özellikle KKKA hastalığı açısından yüksek ilçelerimizden başlamak üzere hem hizmetlerimize hem de sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz."