Gündem

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Rabia Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin açıklama

"Teknik bilirkişi, hızlanarak atlaması halinde küçük Rabia'nın sundurmaya değil, bulunduğu yere düşebileceğini mütalaa etmiştir"

26 Mart 2019 19:26

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin dile getirilen iddialar hakkında açıklama yaptı. “Soruşturma kapsamında bütün iddia ve ihtimallerin” titizlikle incelendiğini savunan Başsavcılık, araba çarpması ihtimaline ilişkin soruşturmada olay yerinde fren ve teker izine rastlanmadığını bildirdi.

TIKLAYIN - Gökçer Tahincioğlu yazdı: Yargının Rabia Naz suskunluğu

Başsavcılıktan yapılan açıklamada “İkametin çatısı ile küçük Rabia'nın yaralı olarak bulunduğu yer arasında binanın altındaki işyerine ait bir sundurma bulunmaktadır. Ölenin bu sundurmaya çarpmadan yere düşmesinin doğurduğu tereddütler karşısında olay yerinde keşif yapılmış ve teknik bilirkişiden rapor alınmıştır. Teknik bilirkişi, hızlanarak atlaması halinde küçük Rabia'nın bulunduğu yere düşebileceğini mütalaa etmiştir” denildi.

Soruşturmaya bakan savcının resen değiştirildiği iddiasını yalanlayan Başsavcılık “Soruşturmayı yürüten ilk savcı 2018 yılının Mayıs ayında dünya evine girmiş, kendi talebiyle eş birleştirmesi usulüyle tayin olmuştur” dedi.

Giresun Başsavcılığı'nın ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. "Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor" ifadesini kullanan Gül, süreci kendilerinin de yakından takip ettiğini vurguladı.

Gül, "Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle: