Kültür-Sanat

Genç şair Kaan Sabancı üçüncü şiir kitabı ‘Ben Bu Saçmalığı Bırakamam’ı imzalıyor

Sabancı, cuma günü Zorlu AVM D&R mağazasında, cumartesi günü de Suadiye Penguen Kitabevi’nde okurlarla buluşacak

04 Ocak 2023 17:41

T24 Kültür Sanat

Kaan Sabancı, Alegorik Şiirler ve Belki de Dönecektim isimli kitaplarının ardından Doğan Kitap’tan çıkan üçüncü şiir kitabı Ben Bu Saçmalığı Bırakamam’ı okurlarla buluşturdu.

Genç şair, yeni kitabı için Adana’nın ardından İstanbul’da gerçekleştireceği imza günleriyle okurlarla buluşmayı sürdürüyor. Kaan Sabancı, 6 Ocak Cuma günü saat 18.00’de Zorlu AVM D&R mağazasında, 7 Ocak Cumartesi günü de sat 18.00’de Suadiye Penguen Kitabevi’nde olacak.

Doğan Kitap’ın hazırladığı tanıtım bülteninde, Kaan Sabancı’nın son kitabı için şu bilgiler veriliyor:

Kaan Sabancı, ‘Ben Bu Saçmalığı Bırakamam’ ismini verdiği yeni kitabında İstanbul’a, aşka, ayrılığa, kavuşmaya, insanlık hallerine dair yer yer muzip ama en çok da hüzünlü şiirlerini bir araya topladı. Çok genç olmasına karşın şiirlerinde dilin olanaklarını genişletmeye özellikle dikkat eden Sabancı’nın kitaplarında gündelik dilden sokağa yakın dizeler de var, eski sözcüklerin kullanıldıkları da...

Kitaptan tadımlık

Terk edişin öylesine usul
Öylesine mütevazıydı ki

Ne ben anladım gittiğini
Ne de sen belirdin rüyalarımda


Kaan Sabancı kimdir?

Kaan Sabancı, 27 Mart 2003’te Londra’da doğdu. Koç Lisesi’ni bitirdi.

İş insanları Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı’nın oğlu olan Kaan Sabancı, eğitimini ABD’de, Tufts Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Ben Bu Saçmalığı Bırakamam, Kaan Sabancı’nın, Alegorik Şiirler ve Belki de Dönecektim’den sonra yayımlanan üçüncü şiir kitabı.