Dünya

Genç analistlerin "insanlık dışı" koşullardan şikayet ettiği Goldman Sachs yöneticileri, evlere hediye sepeti gönderdi

30 Mart 2021 08:56

Yeni başlayan çalışanların haftada 100'den fazla saat, "insanlık dışı" koşulda çalıştıklarını söylediği yatırım bankası Goldman Sachs yöneticileri, çalışanlara anketin ardından tatlı ve meyvelerden oluşan hediye paketi gönderdi.

The Guardian'da yer alan habere göre, işe yeni başlayan çalışanların memnuniyetsizliklerini ortaya koyan şirket içi anketin ardından Goldman Sachs'te çalışanların evlerine meyveler ve tatlılardan oluşan hediye sepetleri gönderildi. Sepetlerin şirketten bağımsız olarak yöneticilerin kendi paralarıyla gönderildiği öğrenildi.

Bazı genç analistler paketlere sevindiklerini söylerken bazıları ise rakip şirketlerde herkesin evlerine 2 bin dolarlık kondisyon bisikleti gibi hediyeler gönderildiğini vurguladı. 

Bir analist Goldman Sachs'in personelin taleplerini yerine getirmek ve tanımak için daha çok şey yapması gerektiğini söyledi ve "İhtiyacımız olan yöneticilerin jesti değil, şirketin" dedi. 

TIKLAYIN - Şirket içi anket Goldman Sachs'te çalışan genç analistlerin zorlu koşullarını ortaya koydu; "Haftada 95 saat, insanlık dışı"

Yatırım bankası Goldman Sachs'in çalışanlarına yönelik yaptığı memnuniyet anketi, şirkette ilk yılında olan analistlerin "akıl sağlıklarından endişe ettiklerini" ve haftalık en az 95 saat mesai yaptıklarını ortaya koydu. Genç analistler, çalışma koşullarını "insanlık dışı" olarak niteledi.