Medya

Gazeteci yazar Hikmet Altınkaynak hayatını kaybetti

17 Şubat 2023 14:33

Gazeteci yazar Hikmet Altınkaynak solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede 78 yaşında hayatını kaybetti.

Altınkaynak’ın ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir mesaj yayımladı:

“Değerli meslektaşımız Hikmet Alkınkaynak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hikmet Altınkaynak’ın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Hikmet Altınkaynak kimdir?

Niğde’de doğdu.  Mesleğe 1972’de Yeni Ortam’da başladı.  1975’te Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti. Alman WDR Köln Radyosu’nda (1990 – 2002), Kanal D ve TV 8 televizyonlarında kitap programları hazırladı ve sundu. TRT programlarına danışmanlık yaptı. Aralarında Eleştiri ve Yaşasın Edebiyat olmak üzere, 10 dolayında derginin yöneticiliğini üstlendi. Milliyet ve Hürriyet yayın gruplarında redaktör, yazar, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı.

Yazıları Cumhuriyet, Milliyet, Radikal gibi gazetelerde ve Varlık, Türk Dili, Eleştiri, Milliyet Sanat, Ulusal Kültür, Yaşasın Edebiyat, Hürriyet Gösteri, Cumhuriyet Kitap gibi pek çok dergide yayımlandı.

Atatürk'ü Seviyorum adlı 10 çocuk kitabı Çin'de Çince ve Uygurca yayımlandı. Oktay Akbal’a Mektuplar, Edebiyatımızdan Portreler, Atatürk Devrimleri’ne Yolculuk, Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü yayımlanmış kitaplarından bazıları.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevliliği ve rektör danışmanlığı yaptı. Bu üniversitede 13 yıl Çağdaş Türk Şiiri, Biyografi Yazımı, Türk Dili dersleri okuttu. 2018’den bu yana Cumhuriyet Gazetesi’nde haftada bir gün “Edebiyatın Işığında” başlıklı köşeyi yazıyor. Sürekli Basın Kartı taşıyor. Niğde’de doğdu.  Mesleğe 1972’de Yeni Ortam’da başladı.  1975’te Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti. Alman WDR Köln Radyosu’nda (1990 – 2002), Kanal D ve TV 8 televizyonlarında kitap programları hazırladı ve sundu. TRT programlarına danışmanlık yaptı. Aralarında Eleştiri ve "aşasın Edebiyat olmak üzere, 10 dolayında derginin yöneticiliğini üstlendi. Milliyet ve Hürriyet yayın gruplarında redaktör, yazar, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı.

Yazıları Cumhuriyet, Milliyet, Radikal gibi gazetelerde ve Varlık, Türk Dili, Eleştiri, Milliyet Sanat, Ulusal Kültür, Yaşasın Edebiyat, Hürriyet Gösteri, Cumhuriyet Kitap gibi pek çok dergide yayımlandı. Atatürk'ü Seviyorum adlı 10 çocuk kitabı Çin'de Çince ve Uygurca yayımlandı. Oktay Akbal’a Mektuplar, Edebiyatımızdan Portreler, Atatürk Devrimleri’ne Yolculuk, Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü yayımlanmış kitaplarından bazıları.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve rektör danışmanlığı yaptı. Bu üniversitede 13 yıl Çağdaş Türk Şiiri, Biyografi Yazımı, Türk Dili dersleri okuttu. 2018’den bu yana Cumhuriyet Gazetesi’nde haftada bir gün Edebiyatın Işığında başlıklı köşeyi yazıyordu. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.