Medya

Gazeteci Yavuz Oğhan'ın yeni adresi belli oldu

27 Ağustos 2019 17:51

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleşisi sonrası Rus haber ajansı Sputnik ve RS FM'deki programları sonlandırılan gazeteci Yavuz Oğhan, Halk TV ile anlaştı.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Yavuz Oğhan'ın kanal bünyesine katıldığını duyurdu. Asker, "El sıkıştık.. Artık o da Halk Tv ailesinde.. Hoş geldin sevgili @yavuzoghan Başarılar.. @halktvcomtr" yazdı.

Ne olmuştu?

Gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin Sputnik Türkiye ve RS FM bünyesinde yaptıkları radyo programları, 'bidebunuizle' isimli YouTube kanalında eski Başbakan Davutoğlu’yla program yapmalarının ardından sonlandırılmıştı. Oğhan'ın ekibinden iki editörün de işine son verilmişti. Oğhan, Saymaz ve Beki'nin yaptıkları programların sona erdirilmesi sosyal medyada tepki çekerken; Sputnik Türkiye Twitter'da on binlerce takipçi kaybetmişti.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından başlayan dönemde başbakandı ve konuyla ilgili “Emri bizzat ben verdim" demişti. Davutoğlu, daha sonrasında ise konuya dair "Burada bir art niyet var. Benim o anda emir vermem mümkün değil. Sadece Suriye uçakları değil hangi ülkenin uçağı olursa olsun vurulmalı denildi. İhlal yapan uçaklara angajman kuralı uygulanır" açıklamasında bulunmuştu.