Medya

"Polisler kapımda" diyen Gazeteci Seyhan Avşar: Gözaltı yapmadılar ama göz korkutmaya çalıştılar, ifade vereceğim

05 Ocak 2024 20:05

Halk.tv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar,  Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin "Adalet Bakan Yardımcısı'nın haberine sahte belgeli yasak" haberi gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Avşar, bugün sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı tweet'te "Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…" yazdı. Sonrasında polis tweet'ini alıntılayan Avşar, "Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim? Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz" dedi.

Gazeteci Avşar, X üzerinden yaptığı paylaşımda polislerin evine geldiğini söyledi.

"Gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok, talimat verilen savcılar direnebilir mi bilmem"

Avşar, gün içinde yaptığı diğer paylaşımda, "Dün yaptığım Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldı. Gürlek'in avukatının İstanbul Adliyesi'ne bizzat giderek benim gözaltına alınmam konusunda baskı yaptığını öğrendim. Haber yaptığım kişi Bakan Yardımcısı, benim gözaltına alınmam konusunda talimatı verdiği kişilerin amiri durumunda. Benim bu gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok. Talimat verilen savcılar da direnebilir mi bilmem. Ancak tarih direnenleri de, biat edenleri de yazar. Takdir kamuoyunun..." ifadelerini kullanmıştı.

"Avukatımla gidip ifade vereceğiz"

Yayınladığı tweet'ten bir buçuk saat sonra paylaşımda bulunan Avşar, "Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…" diye yazdı. Bu tweet'ini alıntılayan Avşar, "Evime varmak üzereyken binanın önünde ve kapımda polisler olduğunu annemden öğrendim. Balkona çıkıp arayan annem ‘Eve gelme kızım’ dedi. ‘Kaçacağım bir durum yok’ diyerek binaya girdim. Polisler, ‘Özür dileriz bu saatte geldik ama acil sizi ifadeye çağırmamız gerekiyordu. Talimat bu yönde’ dediler. Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim? Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz" dedi.