Medya

T24 yazarı Çiğdem Toker hakkında "ihbar" üzerine soruşturma başlatıldı

Toker, avukatıyla birlikte Kavaklıdere Karakolu'na gittiğini aktardı

01 Şubat 2024 14:02

Gazeteci, T24 yazarı Çiğdem Toker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında bir ihbar üzerine soruşturma başlattığını duyurdu.

FOX TV'de seçim akşamında yorumu üzerine hakkında ihbar yapıldığını aktaran Toker, "Bütünüyle demokratik hakların kullanılmasının güvence altına alınmasına yönelik bir açıklama kamu barışını bozmaya yönelik olamaz." ifadelerini kullandı.

Toker'in X platformunda yaptığı açıklama şöyle:

"Kavaklıdere Karakolu'ndan geliyorum.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakkımda soruşturma başlatmış.

Gerekçe: Fox tv'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur sonuçlarının açıklandığı 28 Mayıs akşamı, canlı yayımlanan seçim programındaki yorumum üzerine yapılmış bir ihbar.

Muhbir vatandaşı düzelteyim önce: 1 Kasım 2022 tarihinden bu yana Sözcü yazarı değilim.
İkincisi, bütünüyle demokratik hakların kullanılmasının güvence altına alınmasına yönelik bir açıklama kamu barışını bozmaya yönelik olamaz.

O programda Cumhurbaşkanlığı seçimi temel alınarak Türkiye'deki seçimler ve demokrasi hakkında konular tartışıldı. Anayasa tarafından güvence altına alınmış hakların kullanılmasının, suç işlemeye tahri olarak çarpıtılarak şikayete konu edilmesi, cezalandırılmam için yeterli olamaz.

Bu çerçevede, iddia edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek ifademi sonlandırdım. Bu paylaşımları da güzel ülkemizde, hak arama özgürlüğünün bulunduğu eşiği dile getirmek amacıyla yaptım. Geçmiş olsun dileklerini herkese teşekkürlerimi sunarım."