Medya

Gazeteci Bilal Çetin, Cunda Adası’nda son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’de gazeteciliğin saygın isimlerinden Bilal Çetin, Ayvalık Cunda Adası’nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

20 Aralık 2023 14:48

T24 Haber Merkezi

Ankara gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Bilal Çetin (65), emeklilik yıllarını geçirdiği Ayvalık’taki Cunda (Alibey) Adası’nda son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul’da Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde karaciğer kanseri tedavisi gören Çetin, 18 Aralık Pazartesi günü hayatını kaybetti. Bilal Çetin için bugün (20 Aralık 2023 Çarşamba) Cunda Adası’nda tören düzenlendi. Törende Bilal Çetin’in eşi gazeteci Semra Çetin ve annesi Fatma Çetin taziye dileklerini kabul etti.

Bilal Çetin’in eşi Semra Çetin (sağda), sağında kardeşi gazeteci Zafer Gedik

Cunda sahilinde karşılanan Bilal Çetin’in cenazesi, daha sonra adadaki Hamidiye Camisi’ne götürüldü.

Bilal Çetin, Hamidiye Camisi’nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Cunda/Alibey Kabristanı’nda toprağa verildi.

Bilal Çetin’in annesi Fatma Çetin

Meslektaşları uğurladı

Bilal Çetin için Cunda’da düzenlenen cenaze töreninde, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Ayvalık Belediyesi Basın Müşaviri Işık Teoman da hazır bulundu.

Cenaze törenine; Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda birlikte çalıştığı meslektaşlarından Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, mesai arkadaşlarından Halk TV programcısı ve yazarı Mehmet Tezkan, Oksijen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, 10 Haber yazarı Erdal Sağlam, gazeteci Canan Gedik, gazeteci Zafer Gedik, eski Merkez Bankası Genel Sekreteri Salih Başağa da katıldı.

Bilal Çetin için Cunda Hamidiye Camisi’nde cenaze namazı kılındı

Bilal Çetin kimdir?

Dürüstlüğü, sakin ve yapıcı kişiliğiyle bilinen; gazetecilik hayatı boyunca meslektaşları, okurları ve haber kaynakları nezdinde güvenilir bir gazeteci olan Bilal Çetin 1958 yılında Bergama’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Gazeteciliğe, 1979 yılında Türk Haberler Ajansı’nda başladı. Rapor, Yeni Asır, Dünya, Cumhuriyet gazetelerinde ekonomi muhabirliği ve bir süre Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Hasan Cemal’in Genel Yayın Yönetmeni olduğu yıllarda Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’ndaki haber ve analizleriyle büyük bir çıkış yaptı.

İzleyen yıllarda Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah ve Vatan gazetelerinde Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2000’li yılların ortalarından itibaren medyanın önemli ölçüde iktidar baskısı altına alınmasıyla eş zamanlı olarak erken emeklilik kararı verdi ve gazeteci eşi Semra Çetin ile birlikte Cunda’ya yerleşti.
“Hayali İhracatın Boyutları-Soygun” isimli kitabı Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanan Çetin, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen Başarı Ödülü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülü (2003) sahibiydi.

Gazeteci Semra Çetin ile evli olan Bilal Çetin, bir çocuk babasıydı.

Bilal Çetin, Cunda Kabristanı’nda düzenlenen son törenin ardından toprağa verildi