Medya

Fuat Uğur: İstihbarat ve tahminlerime göre, İmamoğlu, Avni Özgürel’e ümit vermedi ama gazeteyi satın almak için kapısına Soner Yalçın’ı gönderdi

"Anladım ki bir şeyler olmasını bekliyorlar harekete geçmek için"

22 Aralık 2022 10:52

TV100 yazarı Fuat Uğur, OdaTv'nin sahibi Soner Yalçın'ın  iktidara yakın Yeni Birlik gazetesini satın aldığını iddia etti. Uğur, "Avni Özgürel’in ciddi miktarda paraya ihtiyacı olduğundan haberdarım. Hatta bunun için Ekrem İmamoğlu’ndan bile para istedi.Hem aldığım istihbarat hem de tahminlerime göre olay şöyle gelişti. İmamoğlu kendisine bu konuda ümit vermedi ama sonra gazeteyi satın almak için kapısına Soner Yalçın’ı gönderdi." ifadesini kullandı. 

Uğur yazısında, "İmamoğlu’nun televizyon destekleri tamamdı. Oda TV gibi sınırsız destek atan bir internet sitesi de vardı ama bir de gazeteye ihtiyaç duyuluyordu. Sonuçta o da oldu. Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın ki kendisi Murat Ongun’un hocası olur, Avni Özgürel’in sahibi olduğu Yeni Birlik gazetesini satın aldı. Yeni Birlik gazetesi aslında piyasada satışı olmayan, iktidarı destekleyen, resmi ilanları için çıkan bir gazete. Aldığım bilgilere göre bir hayli de borcu var. Pazarlık kaç liraya oldu bilemiyorum ama Avni Özgürel’in ciddi miktarda paraya ihtiyacı olduğundan haberdarım. Hatta bunun için Ekrem İmamoğlu’ndan bile para istedi. Hem aldığım istihbarat hem de tahminlerime göre olay şöyle gelişti. İmamoğlu kendisine bu konuda ümit vermedi ama sonra gazeteyi satın almak için kapısına Soner Yalçın’ı gönderdi. Dediğim gibi Avni Özgürel’in sıkıntısı büyük. Bu yüzden en az 5-6 milyon lira ödenmiştir diye düşünüyorum borçlar dışında.  Tabii bu paranın Soner Yalçın’ın cebinden çıkmadığına da adım gibi eminim." düşüncesini dile getirdi.

Uğur şu ifadeleri kullandı: 

"Yalçın, gazetenin çalışanlarına 'Hiçbir şeyi değişmesin böyle devam edin' demiş. O zaman neden satın aldın? Öyle ya sonuçta Yeni Birlik iktidara yakın bir gazete. Bu çok ilginç geldi bana ve sebebini düşündüm. Anladım ki bir şeyler olmasını bekliyorlar harekete geçmek için."