Politika

Fuat Uğur'dan TÜRGEV ve Ensar yorumu: Gelir kaynakları belirsiz kalırsa Kılıçdaroğlu buradan yürür

"Kılıçdaroğlu'nun dikkati çekme nedenlerinden biri iktidarın şeffaflık problemi"

26 Mayıs 2022 07:39

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan ailesinin ABD'de kurulan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile 1 milyar lira kaçırdığı" iddiasına ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, iktidarın şeffaflık problemi olduğunu söyledi. 

Uğur, "Kılıçdaroğlu yalan-dolanla saldırırken iktidar neden hep savunmada?" başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu'nun "belge açıklayacağım" dediği şeylerin "yalan" çıktığını savunurken, "Kılıçdaroğlu tüm bunlara rağmen neden her seferinde dikkati çekiyor o vakit? Birinci neden, Erdoğan ve AK Parti nefretiyle balataları sıyırmış bir kitlesi olduğu için. İkinci neden de iktidarın şeffaflık problemi" dedi.

Uğur, şu ifadeleri kullandı:

"Bu son olayda da aynı şeyi görmekteyiz. Kılıçdaroğlu’nun ne anlatacağı, hangi “belgeleri” göstereceği belliydi. FETÖ’cüler bunu 5 yıldır yazıp durmaktaydı.

TÜRKEN Foundation adlı kuruluşun amacı ABD’de okuyan Türk öğrencilere yurt yapmak, burs vermek ve destek. Böyle bir malvarlığı kabul edilebilir ama bir soruya CEVAP VERİLMESİ şartıyla. Onu da Kemal Kılıçdaroğlu şöyle soruyor:

“ENSAR’cım, TÜRGEV’cim; bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz?”

İşte iktidar açısından problemli yan bu. Gelir kaynakları belirsiz kalırsa Kemal Kılıçdaroğlu buradan yürür. Deniliyor ki bazı yardımsever işadamları gönderdi. İşte o yardımsever işadamları belli olmalı yoksa hep saldırı odağı olur ve savunmaya geçilir böyle.

İktidar zaten ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeteri kadar savunmada ama görülüyor ki bir de buralardan gol yiyor. Üstelik mesele bununla da sınırlı değil. Aralarından biri gol attığında arkasında ve yanında durmayı da tamamen unuttular. 

CHP’liler Üç Silahşörler romanının kahramanları Athos, Porthos, Aramis ve d’Artagnan gibi “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” anlayışıyla kenetlenmekteler. Ama AK Parti yönetim kadrolarında kenetlenme duygusu çok zayıflamış."