Dünya

Fransa Demokratik İşçi Konfederasyonu'ndan genel greve 'Noel arası' çağrısı

Çağrıyı yapan Başkan Laurent Berger, "Faturayı vatandaşlara kesmeyelim" dedi

15 Aralık 2019 10:32

Fransa Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT), emeklilik reformuna karşı başlatılan grevlere "Noel arası" verilmesi çağrısında bulundu. 

TIKLAYIN - Fransa'da süresiz genel grev başlıyor

Fransa'da ülke çapında başlayan genel grev, Emmanuel Macron'un emeklilik reformuna karşı farklı sektörden sendikaların ortak kararı sonucu 10 gündür devam ediyor. Ulaşım sektöründen çalışanların da katıldığı grev, 24 Aralık Noel gecesini akrabaları ile geçirmek için yolculuk yapacak Fransızların ulaşımını nasıl gerçekleştireceği sorusunu ortaya çıkardı. Duruma Fransa Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT) Başkanı Laurent Berger'den destek geldi. Berger, katılımcılara greve Noel günü ara verilmesi için çağrıda bulundu. Noel için greve ara verilmesi gerektiğini dilen getiren Berger "Faturayı vatandaşlara kesmeyelim" dedi.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Fransız Ulusal Demir Yolları Şirketi (SNCF) Noel için greve ara verilmesini talep etmiş, Genel İşçi Sendikası (CGT) ara verilmeyeceğini duyurmuş, Fransa Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne ise bu durumu "sorumsuzluk" olarak nitelendirmişti. (İHA)