Gündem

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk: Fatih Portakal'ın istifasını gereksiz buluyorum

30 Ağustos 2020 13:41

KRT TV'de Meltem Yılmaz'ın hazırladığı "Haftanın Rengi" programına konuk olan Fox Haber Genel Yayın yönetmeni Doğan Şentürk, gazeteci Fatih Portakal'ın istifanın perde arkasını anlattı. Fatih Portakal'ı ikna etmek için çok uğraştığını söyleyen Şentürk, "Fatih'in istifasını gereksiz buluyorum. Fatih'i ikna için çok uğraştım" dedi.

Şentürk, "Fox Ana Haber'in 10 yıldır ana haberlerde ekrandaki imzası Fatih Portakal'dı. Sabah haberlerinde ise İsmail Küçükkaya. Yorulması gayet doğal. Fakat Fatih Portakal, yorulup giden, pes eden, mücadeleyi bırakan bir insan değil. Onu en yakın tanıyan insanlardan biriyim.

Böyle bir kişiliğe de sahip değil. Yıllardır Fatih doğayla kalmak, kendi duygularının peşinden koşmak, açıklamasında olduğu gibi doğanın ritmiyle isteyen bir insandı. Gayet insani nedenlerle bıraktı. Aklınıza gelebilir; 50 küsür yaşında adam, mesleğinin zirvesinde, milyonlarca takipçisi olan bir insan bırakır mı? Bırakabilir. Türkiye'de bu alışılagelmiş bir şey değil ama yurt dışında örnekleri var. Keşke bu davranış bazı siyasetçilerimize ya da meslektaşlarımıza da örnek olabilse. İnsanlar ilelebet koltuklarında duracaklar diye bir şey yok. Ankara'da yıllardır siyaset yapıp emekli olan insanlar var. Neden arkadan gelen insanların önünü açmıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal'ı ikna etmek için çok uğraştığını dile getiren Doğan Şentürk, "Fatih çok genç. Fatih'in böyle bir şey olamaz. Bunlar için çok erken. Ben Fatih'i vazgeçirmek için çok uğraştım. Ben Fatih'in yayın yönetmeni olarak Fatih'in bırakmasını erken, zamansız, gereksiz buluyorum. Bunlar için de bütün bir yaz tatilimde uğraştım" diye konuştu.

TIKLAYIN - FOX TV: Fatih Portakal, görevini bırakma kararı aldığını ve emekli olma isteğini bildirdi

TIKLAYIN - Fatih Portakal'ın FOX TV'den ayrılma kararına kim ne dedi?