Kültür-Sanat

Fleetwood Mac’in üyelerinden Christine McVie, 79 yaşında hayatını kaybetti

01 Aralık 2022 11:24

T24 Dış Haberler

1970 ve 80'lere damga vuran rock müzik grubu Fleetwood Mac’in üyelerinden Christine McVie, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Facebook üzerinden yapılan açıklamada, "Christine McVie’nin ailesi adına, Christine'in ölümünü size üzüntüyle bildiriyoruz" denildi. 

Yapılan açıklamada McVie'nin geçirdiği kısa süreli bir hastalığın ardından 30 Kasım sabahı hastanede hayatını kaybettiği aktarıldı.

1967'de Londra'da kurulan Fleetwood Mac grubu, dünya genelinde 100 milyondan fazla albüm satarak tüm zamanların en başarılı müzik gruplarından biri oldu. Grubun en bilinen şarkıları arasında Dreams, Go Your Own Way ve Everywhere var.

Fleetwood Mac'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Christine McVie'nin ölümü sebebiyle duyduğumuz üzüntüyü anlatacak sözler yok. O gerçekten eşsiz, özel ve ölçülmeyecek kadar yetenekliydi" denildi. 

Grubun üyelerinden Stevie Nicks de Instagram hesabından el yazısı bir mesaj paylaşarak, "Birkaç saat önce 1975'in ilk gününden bu yana en iyi arkadaşım olan kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Cumartesi günü geç saate kadar hasta olduğunu bilmiyordum. Londra'da olmak istedim, ama beklememiz söylendi" yazdı.