Kültür-Sanat

Fitaş Pasajı kapılarını yeniden açıyor: Passage by Night

07 Haziran 2024 11:57

T24 Kültür-Sanat

2018 yılından bu yana İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali’ni de düzenleyen İstanbul Experimental bu sefer sizi Fitaş Pasajı’nda aşk, gözyaşı ve sevinç çığlıklarıyla dolu karnavalesk bir geceye ev sahipliği yapıyor.

60’lardan beri Beyoğlu’nun seyir kültürünün yapı taşlarından biri olan Fitaş Pasajı, sinema gösterimlerinin yanı sıra “Sinema Konserleri” serisi ile İstanbul’un underground müzik performanslarının kalbinin attığı mekan olarak tanınır. 70’lerde Moğollar’ın ilk solo konserini verdiği, Erkin Koray’ın sahne aldığı, 80’lerde ise, Exorcist Child, Egzotik Band ve Metafor gibi genç sanatçılara ev sahipliği yapan Pasaj, İstanbul’un kültür-sanat hafızasında unutulmaz izler bırakmıştır.

Pasaj, İstanbul Experimental küratörlüğünde düzenlenen Passage by Night ile 14 Haziran 18.00’da kapılarını yeniden açıyor.

18:00’da Eren Şenkardeş’in müzikleriyle başlayacak etkinlik, Sürreal sinemanın psiko-büyücüsü Alejandro Jodorowsky’nin unutulmaz filmi Santa Sangre ve queer sinemanın en grotesk örneklerinden John Waters’ın absürd kara komedisi Pink Flamingos gösterimleriyle devam edecek.

Kiki ggNash, Gizem Topal ve Kabile Sirk Ekibi’nin sürpriz performanslar sergileyeceği gece boyunca film gösterimleri sürecek ve devamında Pasaj’ın -2 katında yer alan Arcade Salonunda Q-BRA, Age Reform, Braderin ve Dj S1ck S0ck’un müzikleriyle etkinlik devam edecek.

Etkinlik takvimi

KAT 3 (SİNEMA SALONU)

18:00: Eren Şenkardeş (DJ Performans)

19:00 Santa Sangre, yön: Alejandro Jodorowsky (Film Gösterimi)

21:30 Pink Flamingos, yön: John Waters (Film Gösterimi)

00:15 Santa Sangre, yön: Alejandro Jodorowsky (Film Gösterimi)

02:45 Pink Flamingos, yön: John Waters (Film Gösterimi)

KAT -2 (ARCADE SALONU)

00:00-01:30 Q-BRA (DJ Performans)

01:30-03:00 Age Reform (DJ Performans)

03:00-04:00 Braderin (DJ Performans)

03:00-05:00 Dj S1ck S0ck (DJ Performans)

Etkinlik biletlerine biletinial.com'dan ulaşılabilir.

Q-Bra

İstanbul'da yaşayan şarkıcı, söz yazarı, performans sanatçısı ve DJ Kübra Uzun, Türkiye'de ve çeşitli uluslararası platformlarda çalışan LGBTQIA+ hakları aktivistidir.

Age Reform

​​Prodüktör, DJ ve görsel sanatçı Berk Çakmakçı, namıdiğer Age Reform, 2011'den bu yana iki albüm, birçok EP ve remiks yayınladı. Müziği uluslararası toplamalarda yer alan Age Reform etkileyici setlerinde farklı müzik türlerinin kulüp odaklı bir karışımını sunuyor.

Braderin

Radyo programcılığı, organizasyon, canlı sahne ve dj setleriyle müzik piyasasının farklı alanlarında varlığını sürdüren Braderin; üretimlerinde Dark Ambient ve Field Recording sularında salınıyor. Radyo programları ve dj setlerinde kendini Hip-Hop ve bas müziğin kollarına bırakmayı seçen Braderin, sahnede muhtelif enstrümanlar kullanarak Dream Pop'tan Noise Rock'a uzanan geniş bir skalada proje üretiyor.

Dj s1ck s0ck

İstanbul merkezli bir sanatçı olan Dj s1ck s0ck, pop kültürü referanslarıyla rave atmosferi yaratırken, setlerinde Hard dance, nightcore, bubbling, guaracha, early-happy hardcore rave tarzında hibrit ritimlere yer veriyor.

Kiki ggNash

Kiki ggNash, İstanbul'da yaşayan bir ressam, performans sanatçısı, organizatör, güzellik ve vücut sabotajcısıdır.

Gizem Topal

Tribal fusion, modern sema, doğaçlama, somatik hareket ve ateş dansı alanlarında performanslar sergileyen Gizem Topal, aynı zamanda kendi alanında workshoplar veren bir sanatçıdır.