Magazin

Fırat Tanış'tan açıklama: Sükûtum ikrar değil 6284 sayılı yasanın varlığına duyduğum saygıdandır

Tanış, İklim Tamkan'a karşı yasal girişimde bulunacağını açıkladı

29 Şubat 2024 14:14

Oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış, piyanist ve besteci İklim Tamkan'ın şiddet suçlamalarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. 

Tanış'ın açıklaması şöyle: 

"Yıllarca varlığını savunduğum 6284 nolu yasanın gücünün ve toplumun kadının beyanı temelinde örgütlenmesinin gelecek yıllarda kendi kız çocuğum dahil herkesin iyiliğine olduğunun bilincindeyinm. Bu nedenle de bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Ancak bilinmesini isterim ki; sükutum ikrar değil yasanın varlığına duyduğum saygıdandır.

Tüm süreç olması gerektiği gibi adli mercilerce yürütülecek ve yargının haklılığımı ortaya çıkaracağına ve oluşan mağduriyetimin sona erdireceğine inanıyorum".

Tamkan ağır suçlamalar yöneltmişti 

Tamkan, önceki gün eski sevgilisi Tanış hakkında şiddet suçlamalarında bulunmuştu. Tamkan, beraberliğini sonlandırdıktan sonra Tanış'ın; kendisini, ailesini ve yakınlarını ağır psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalına soktuğunu söylemişti. T24'ün ulaştığı bilgiye göre Tanış'a uzaklaştırma kararı tebliğ edilmemişti. Yakınları, Tanış'ın da Tamkan'a karşı yasal girişimde bulunmayı değerlendirdiğini söylemişti.

TIKLAYIN - İklim Tamkan: Şiddet, tehdit, ısrarlı takip nedeniyle Fırat Tanış hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırdım

TIKLAYIN - Fırat Tanış ve İklim Tamkan T24’te: “Niteliksiz siyasete tiyatro denen bir ülkede, sanatçıların ‘açız’ diye bağırması kimsenin umurunda değil”