Politika

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, haftaya Türkiye'ye geliyor

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Antalya'da açıkladı

02 Mart 2024 11:45

T24 Haber Merkezi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. 

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya geleceğini açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Antalya'da 
(Fotoğraf: AA)

Maliki, konuşmasında, "Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimidir, Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin yönetimi olacaktır" dedi. 

Erdoğan, Türkiye'nin garantörlük için hazır olduğunu açıklamıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Gazze'de garantörlük için hazır olduğunu açıklamıştı. 

TIKLAYIN | Erdoğan: Söz konusu İsrail olunca hak hukuktan bahseden AB ve BMGK'nın ne kadar aciz ve işlevsiz olduğunu hep birlikte gördük

Gazze'de yaşananları "soykırım girişimi" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetmişti: 

"Netanyahu hükümeti katliam politikalarını dün olduğu gibi pervasızca sürdürebiliyor. Batılı güçler ise ‘tazıya tut, tavşana kaç’ iki yüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor. Sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin’deki zulmü durdurmak ne de uluslararası hukuka güveni sağlar. Filistin’deki zulmü doldurmak ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla olur. Bu maksatla, garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya hazır olduğumuzu belirttik. Gazze’nin de yeniden toparlanmasına olan katkımızı sağlayacağız"