Medya

Fikret Ercan, Vahap Munyar'ın elinden aldığı 'basın hizmet ödülünü' Hürriyet'ten kovulan gazetecilere ithaf etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ sahiplerine ulaştı

04 Kasım 2019 18:49

T24 Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) önceki başkanlarından Burhan Felek adına düzenlenen ‘Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ bu yıl da sahiplerini buldu. Hem 70 yaşını aşan hem de meslekte en az 50 yılı dolduran gazetecilere verilen ödülü bu yıl da 15 gazeteci aldı.

Hürriyet gazetesinin eski yayın direktörlerinden Fikret Ercan, Hürriyet’te son dönemde yaşananların ardından görevinden istifa eden eski Genel Yayın Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın elinden aldığı ödülü evlerine gönderilen tebligatla işlerinden çıkarılan Hürriyet çalışanlarına ithaf etti.

Cumhuriyet davası kapsamında bir yıldan uzun süre cezaevinde kalan gazeteci yazar Güray Öz de ödülünü hâlâ cezaevinde bulunan gazetecilere adarken; gazeteci ve akademisyen Süleyman Coşgun da ödülünü, “Hapishaneleri gazetecilerin doldurmadığı, gazetecilerin sadece çalışmak yerine gazetecilik yaptığı günlerin umuduyla” aldığını söyledi.

"Diliyoruz ki Türkiye’deki gazeteciler de demokratik ülkelerdeki çalışma şartlarına ve basın özgürlüğüne ulaşabilirler"

TGC Başkanı Turgay Olcayto, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada Burhan Felek’in çok yönlü gazeteciliğini hatırlattı. “Burhan Hoca spordan başlayarak gazeteciliğin tüm dallarıyla ilgilenmiş, başarılı olmuş bir kimsedir” diyen Olcayto, Felek’in bir dönem politika alanında da çalışma yürüttüğünü ancak Türkiye siyasetinin şimdi olduğu gibi o dönemde de ‘birikimli, donanımlı insanları hazmedecek bir kapasitede olmaması’ sebebiyle bunu sürdüremediğini söyledi.

TGC’nin bir önceki başkanı Orhan Erinç de, Olcayto’nun ardından gerçekleştirdiği konuşmasında espirili bir dille ödül alanlara ‘gençliklerinin kıymetini bilmeleri’ uyarısında bulundu. Burhan Felek’in gazeteciliğinin yanı sıra hem cemiyetin kurumsallaşması hem de basın yasası konusunda önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Erinç, konuşmasını “Türkiye’de bugün basın özgürlüğü var demek zor. Diliyoruz ve umarız ki Türkiye’deki gazeteciler de demokratik ülkelerdeki çalışma şartlarına ve basın özgürlüğüne ulaşabilirler, inşallah o günleri görürüz” diye bitirdi.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü alan gazetecilerin tam listesi şöyle:

-Ahmet Özdemir
-Burçak Evren
-Burhan Ayeri
-Fikret Ercan
-Filiz Ozankaya
-Garbis Özatay
-Güray Öz
-Hasan Cemal
-Nejat Seçen
-Ragıp Zarakolu
-Reha Erus
-Sedat Sertoğlu
-Süleyman Coşgun
-Şahin Tekgündüz
-Şakir Şad