Gündem

Fetihtepe halkı, zoraki ‘kentsel dönüşüme' karşı yürüyüşe geçti

25 Haziran 2022 22:23

İstanbul Beyoğlu ilçesi Okmeydanı Fetihtepe’de kentsel dönüşüm zorbalığına maruz kalan yurttaşlarla dayanışma sürüyor. Evleri için hak mücadelesi başlatan yurttaşlar; yürüyüş eylemi gerçekleştirdi. Yurttaşlara, balkondaki diğer yurttaşlar da tencere ve tavalarla destek verdi.

Birgün'de yer alan habere göre, kendilerine danışılmadan ve haklarının verilmediği bir kentsel dönüşüm istemeyen Fetihtepe halkının direnişi sürüyor. Zorla tahliyelerin yapılmaya çalışıldığı Fetihtepe’de yaklaşık 20 gün önce yurttaşların doğalgaz, elektrik ve suyu kesildi. Bölgeye kolluk kuvvetleri eşliğinde gelen belediye yetkilileri ile bölge halkı arasında arbede çıkarken; çok sayıda yurttaş da darp edildi.

TIKLAYIN | Beyoğlu Fetihtepe'de 'zoraki' kentsel dönüşüm: Vatandaşların elektrik ve suları çevik kuvvet zoruyla kesildi

Tüm bu yaşananlara rağmen direnişin sürdüğü Fikirtepe’de bölge halkı temel ihtiyaçlarını dayanışmayla gideriyor. Son olarak Sivas Parkı’nda yapılan çorba dağıtıldı.

Dayanışmayla mücadelenin sürdüğünü belirten bölge halkından Selahattin Baylan, “Bu adaya ilk girdiklerinde seçmenin çoğunu kendi partilerinden olduğunu düşünerek rantsal dönüşümü kolay yaparız dediler. Ama bir şeyin farkına varamadılar. İnsanların elinden mallarını canlarını almaya kalkarsan Okmeydanı halkının tek yumruk olacağını hesaplayamadılar. Bizleri elektrik, su, doğalgaz kesintisiyle yıldırmaya çalışıyorlar. Ama bu insanlar gerekirse bir bardak çorba içer, evlerini çocuklarının geleceğini tanımadıkları insanlara zengin etmek için vermezler” dedi.

Dönüşüm zorbalığına karşı başlatılan mücadele yürüyüş eylemiyle sürdürüldü. “Fatihtepe bizimdir, bizim kalacak” pankartıyla yürüyen yurttaşlar, sloganlar atarken balkonlardan da tencere ve tavalarla destek verildi.

TIKLAYIN | Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde neler yaşandı, elektrik, su ve doğalgazı kesilenler ne yapıyor?