Kültür-Sanat

Feryal Tilmaç'ın “Sen Yabancı Değilsin” kitabı bu hafta raflarda

17 Aralık 2019 18:00

İlk öykü kitabı “Mevt - Tek Hecelik Uyku”yu 2007’de yayımladıktan iki yıl sonra “Aradım Yaz Dediniz” kitabıyla da 2009’da Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülen Feryal Tilmaç’ın dördüncü öykü kitabı “Sen Yabancı Değilsin” İthaki Yayınları’ndan çıktı. 

İçinde 14 öykünün yer aldığı “Sen Yabancı Değilsin”, yazarın gerçekle düşü iç içe geçirip, okuyucusunu ‘sarsmaya’ söz vermişçesine kaleme aldığı öykülerden oluşuyor. Editörünün, “Okudukça içinde debelendiğimiz şeyin apaçık bir hastalık olduğunu fark etmemizi sağlayan, çarpıcı ve akıl çelici öykülerle ilmek ilmek örülmüş” dediği “Sen Yabancı Değilsin” merhabasını M.Ö. yıllarından yaşamış, Romalı ünlü komedya ozanı Terentius’un “İnsanım, insana dair hiçbir şey bana yabancı değil,” cümlesiyle veriyor.

Feryal Tilmaç hakkında

Feryal Tilmaç, Adana’da doğdu. Adana Anadolu Lisesi’ni ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi. Öyküleri, denemeleri, çevirileri çeşitli dergi, gazete ve dijital platformlarda yayınlandı. “Trilobis” adlı öyküsü 2006 Altkitap Öykü Ödülü’ne değer görüldü. “Mevt Tek Hecelik Uyku” yazarın 2007’de Okuyan Us Yayınevi tarafından yayınlanan ilk öykü kitabı. Öyküleri yurtiçi ve yurtdışında çeşitli antolojilerde yer aldı. İkinci öykü kitabı “Aradım Yaz Dediniz” 2009 Sait Faik Hikâye Armağanı’na değer görüldü. Esneyen Adam adlı öykü kitabı 2013’te YKY tarafından yayınlandı. Yazar 2008’den bu yana çeşitli kurum ve kuruluşlarda yazı ve okuma atölyeleri yürütmekte.