Çevre

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması: Gerçek ihtiyaç, yeşil alanlar ve afet toplanma alanlarıdır!

Deniz ekosistemleri için hassas olan bölgelerde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmaması da eleştirildi

Fotoğraf: Gazete Kadıköy

01 Ekim 2024 08:06

T24 Haber Merkezi

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle özelleştirilmesine tepkiler devam ediyor. Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, yapılan basın açıklamasında, Kadıköy ve İstanbul halkının gerçek ihtiyaçlarının yeşil alanlar ve afet toplanma alanları olduğunu vurgulayarak özelleştirme kararına itiraz etti.

TIKLAYIN - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine Kadıköylülerden ve belediye başkanından tepki

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan özelleştirme kararı, İstanbul’un en büyük yat limanını ilgilendiriyor ve bu durum bölgenin sosyal ve çevresel dokusuna zarar verecek bir dizi sorunu beraberinde getiriyor. Gazete Kadıköy'ün haberine göre, Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, Süreyya Operası önünde toplanarak, bölgenin doğal ve kültürel yapısını bozacak bu karara "hayır" dedi.

Basın açıklamasında, özelleştirmeyle birlikte Kalamış'ta halkın kıyı erişiminin engelleneceği, bölgenin geleneksel dokusunun bozulacağı ve küçük bir azınlık yararına yapılaşmanın önünün açılacağı belirtildi. Ayrıca, özellikle deniz ekosistemleri için hassas olan bölgelerde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmaması eleştirildi.

TIKLAYIN - Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, Kalamış'ın tarihi ve doğal değerlerini koruyacak, halkın ve tüm canlıların sağlığını önemseyecek projelerin dışında hiçbir gelişimi kabul etmeyeceklerini ve bu konuda mücadeleye devam edeceklerini belirtti.


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?