Spor

Fenerbahçe'den Jose Mourinho açıklaması

61 yaşındaki teknik adamın kariyeri başarılarla dolu

01 Haziran 2024 10:08

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktörlük görevi için Portekizli Jose Mourinho ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli ekipten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen yazıda, "Şirketimiz, Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Jose Mourinho'nun kariyeri başarılarla dolu

Kariyerinde Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham ve Roma gibi üst düzey takımları çalıştıran 61 yaşındaki teknik adam, kazandığı başarılarla adını futbol tarihine yazdırdı.

Tam bir kupa koleksiyoncusu olan Mourinho, birer kez Inter ve Porto ile UEFA Şampiyonlar Ligi, Porto ile UEFA Kupası, Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi, Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazandı.

Tecrübeli teknik adam, Chelsea ile 3 Premier Lig, Inter ile 2 İtalya Ligi, Real Madrid'in başında 1 İspanya Ligi, Porto ile 2 Portekiz Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Birer kez İngiltere Kupası, İspanya Kupası, İtalya Kupası ve Portekiz Kupası kazanan Mourinho, 4 kez İngiltere Lig Kupası, 2 kez İngiltere Süper Kupası, birer kez İspanya Süper Kupası, İtalya Süper Kupası ve Portekiz Süper Kupası'nı kaldırdı.

TIKLAYIN | İngiliz gazeteciden Mourinho yorumu: Yıldızları Türkiye'ye çeker, taraftar onu çok sevecek

TIKLAYIN | Fenerbahçe'nin Mourinho hamlesi Avrupa basınında: "Fenerbahçe'nin cazibesine kapıldı"

TIKLAYIN | Jose Mourinho; kupa koleksiyoneri, aldığı tazminatlarla dünya rekoru kırdı, 7 dil biliyor, oyuncularının en iyi arkadaşı