Spor

İngiliz gazeteciden Mourinho yorumu: Yıldızları Türkiye'ye çeker, taraftar onu çok sevecek

"Basın toplantıları büyüleyici olacak"

01 Haziran 2024 08:43

Daily Mail'in Chelsea muhabiri Matt Barlow, Fenerbahçe ile anlaşan Jose Mourinho hakkında yaptığı değerlendirmede, "Onun en büyük yeteneği, ilgi, dram ve heyecan yaratmaktır. Eminim ki, Fenerbahçe taraftarı Mourinho'yu çok sevecek" diye konuştu.

Matt Barlow, Hürriyet gazetesine şu değerlendirmelerde bulundu...

"Basın toplantıları büyüleyici olacak"

"Jose Mourinho’nun en büyük yeteneği ilgi, dram ve heyecan yaratmaktır. O bir Box Office (kapalı gişe)... Fenerbahçe taraftarı eminim ki onu çok sevecek. Şampiyon yapar mı konusunda kesin konuşamam ama şunları çok rahatlıkla söyleyebilirim:
Yapacağı basın toplantıları büyüleyici olacak.
Futbolcularına kazanma zihniyetini aşılayacak.
Taraftarların ve oyuncularının çıkarları için savaşacak.
Rakipleriyle, hakemlerle ve federasyonla tartışma çıkartacak."

"Sadece Tottenham'da kupa kazanamadı"

"Mourinho'nun oyun tarzına yönelik ‘kale önüne otobüsün park edilmesi’ benzetmesi bir efsaneden ibaret. Bu deyimi ilk kez Chelsea’de iken takımına karşı savunma yapan rakiplerini eleştirmek için kullanmıştı. Ancak yıllar geçtikçe çoğu antrenörün daha hücuma yönelik bir futbol tarzına yönelmesi nedeniyle bu durum onun aleyhine döndü.

Mourinho hâlâ savunmayı, rakiplerini durdurmayı ve kazanmanın yollarını bulmayı seviyor. Ve genellikle bir yolunu bulur. Sadece Tottenham’da kupa kazanamadı. Şunu da unutmayın; Tottenham’da da Lig Kupası finaline ulaşmıştı ve finale birkaç gün kala gönderildi."

"Bazı yıldız oyuncuları Türkiye'ye çeker"

"Onun cazibesinin marka değerini artıracağını ve bazı yıldız oyuncuları Türkiye’ye çekeceğini düşünüyorum ama Mourinho’nun 10 yıl önceki yıldız kalitesine hâlâ sahip olduğunu iddia edemeyiz... 2004-2014 Mourinho’su ‘özel biri’ idi. Dokunduğu her şey altındı.

2014-2024 Mourinho’su parıltısının bir kısmını kaybetti... Chelsea’nin 2014’ten bu yana lig şampiyonluğu yok... Ama şunu şimdiden söyleyebilirim ki; Türkiye Ligi çok eğlenceli olacak ve dünyanın gözlerini yeniden Fenerbahçe’ye çevirecek."

"Kendini kanıtlamak için çalışacak"

"2004’te Londra’ya gelen kişi farklıydı. Porto’dan kendine güven dolu, havalı, neler yapabileceğini dünyaya göstermeye kararlı bir şekilde geldi. Ve başardı da. Mourinho dünya futboluna müthiş bir etki yaptı. Enerji ve fikirlerle doluydu.

Ancak tarzı düşmanlar yarattı. Şimdi aynı başarıyı gösteremiyor. Artık efsane olarak anılmamasından dolayı hayal kırıklığına uğramış görünüyor. Ama o hâlâ bir savaşçı. Dövüşmeyi seviyor. Ve kendini kanıtlamak için çalışacak. Fenerbahçe’yi Türk futbolunun zirvesine çıkarma mücadelesinden keyif alacak... Ve daha da ötesine geçecek."