Kültür-Sanat

Fazıl Say ve İzzet Çapa arasında 'sanat pahalılığı' polemiği: Hadi git işine ya Fazıl!

28 Ekim 2024 19:36

T24 Haber Merkezi

İşletmeci İzzet Çapa ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say 'Contemporary İstanbul' sergisinin ücreti üzerine polemiğe girdi. Serginin gençlerin ulaşamayacağı kadar pahalı olmasını eleştiren Çapa'ya Fazıl Say'ın özel bir işletmenin pahalılığından örnek vermesi üzerine Çapa, "Hadi, git işine ya Fazıl" diyerek cevap verdi.

Contemporary İstanbul sergisinin bu yıl 19'uncu edisyonu sanatseverlerle buluştu. 14 ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapan fuar bu sene de giriş fiyatlarıyla gündem oldu. Yüksek fiyatlara eleştiren isimlerden biri Birhan Keskin oldu. Ünlü şair ve yazar Keskin, "Contemporary İstanbul giriş ücreti 1250. Öğrenci girişi 850. Sanat züppe olamaz" diyerek fiyatları eleştirdi.

İzzet Çapa'dan Keskin'e destek

Birhan Keskin'in paylaşımını alıntılayıp kendisine destek veren ünlü işletmeci İzzet Çapa da "Bu paraya sergi olur mu arkadaş…" diyerek eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Birhan Keskin… Şiirlerinin hayranıyım… ‘Dürtme içimdeki narı, üstümde beyaz gömlek var…’ Bir duygu daha naif, daha rafine ve daha çarpıcı nasıl ifade edilebilir… Neyse meselemiz o değil… Eğer Birhan fiyatlara böyle tepki gösteriyorsa… Bir tepki benden olsun fikrine karınca kararınca… Sesi daha çok duyulsun…"

Fazıl Say- İzzet Çapa polemiği

Çapa'nın bu paylaşımına Fazıl Say, "Contemporary'yi geçtim de sizin Cahide'de bir kişi gecede kaç tl bırakıyor acaba İzzet bey? -adam başı 5000? 10.000? Cevaplayın??" diyerek sert bir yanıt verdi.

Çapa'nın Instagram paylaşımının altına yorum yapan Say "Birhan Keskin çok değerli bir şair, ama bu değerli şair ile tanışmak için incecik 4 kitabını alsanız maalesef yine bu rakam çıkıyor… ben de bilemedim? Siz açıklayın? Amerikadan???" ifadelerini kullandı.

Sahibi olduğu Cahide'yi devrettiğini söyleyen işletmeci İzzet Çapa da Fazıl Say'ın Contemporary İstanbul gibi sanat sergisiyle özel bir eğlence mekanını karşılaştırmasına öfkelendi.

"Fazıl yazıma cevap vermiş"

Fazıl Say'ın tepki gönderisini paylaşan Çapa "Fazıl yazıma cevap vermiş…" diyerek sözlerine devam etti:

"Belli sen bana sataşmayı seviyorsun da… Türkiye’nin en lüks eğlence mekanı Cahide’yle, bir sanat sergisini karşılaştıran kafaya benim verecek cevabım yok… Hadi git işine ya Fazıl… Çık açık havada yürü de biraz beynine kan gitsin… Kitabın değerini de tutmuş, kalınlığıyla ifade etmeye çalışmışsın… Fazıl sen vallahi şaşırmışsın… Seni Birhan’a havale ediyorum…"


 

“Sünnet, beden bütünlüğüne bir tehdit mi geleneğin vazgeçilmezi mi?”

 Yönetmen Ece Dizdar anlatıyor

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN - CHP'li Erdem: Öcalan hiçbir zaman umut hakkından yararlanamayacak ve tahliye edilmeyecektir

TIKLAYIN - Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN - Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti

TIKLAYIN - Gökdelenden düşerek yaşamını yitiren Semanur'un notları ortaya çıktı

TIKLAYIN - Amerikan seçimlerinin sonucunu belirleyecek 7 çekişmeli eyalette anket sonuçları neyi gösteriyor?