Magazin

Fazıl Say, Özgür Özel'in en çok dinlediği 15 şarkılık listeyi eleştirdi: Oy potansiyeli malum; "her kesime bir şarkı" listesi olmuş

10 Temmuz 2024 22:12

T24 Haber Merkezi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gazeteci Bahar Feyzan'ın Youtube'de yaptığı 'Ben Söylerim' programında açıkladığı, en çok dinlediği 15 şarkıdan oluşan liste hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Oy potansiyeli malum; 'her kesime bir şarkı' listesi oluşmuş" diyen Say, Özel'in son sırada yer alan Berlin Filarmoni Orkestrası'nı da eleştirerek "Bu orkestranın adı, şarkı ya da eserin değil" ifadelerini kullandı. Say, paylaşımını, "Arabesk listeye gelince de; gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… Ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!" cümlesiyle tamamladı.

TIKLAYIN - Özgür Özel en çok dinlediği şarkıları açıkladı: Öyle cıstak cıstak değil, hepimizin sevdiği şarkılar

CHP lideri Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı YouTube programında, en çok dinlediği 15 şarkının listesini göstermişti. "Benden YouTuber olur" diyen Özel, yatılı okul arkadaşlarıyla tatil yaparken DJ'lik yaptığını da eklemişti. 

Bugün sosyal medya platformu X üzerinden Özel'in şarkı listesi hakkında paylaşımda bulunan Say, şöyle yazdı:

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in en sevdiği 15 şarkıyı paylaştığı listeyi gördüm. Bir anlık 'bilinçsel düşüş' yaşadım.
Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum; 'her kesime bir şarkı' listesi oluşmuş.
Amma velakin; 15. sıradaki şarkı dikkatimi çekti. 'Berlin Filarmoni Orkestrası!!!' Ya kardeşim, Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrası'ndan Beethoven 7. Senfoni mi? Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla.
Yani annem eczacı. Tüm eczacılar bunu bilir, tüm eczacı çocukları da eczacı kalfasıdır ayrıca, bilir. 200 kaydını bilirler...
Eczacılar kültürlüdür, böyle laf olmaz.
Bir de; 'Yiğidim aslanım' şarkısı , Özgür beyin listesinde; müzik (yani besteci) Theodorakis olarak düzeltilmiş, son yıllarda, ben de bilmiyordum, biraz şaşırdım açıkçası bu gelişmeye, hatta bayağı şaşırdım, yayınevleri, telif kurumları, böyle bildirmişler. O isimli şarkının yanına o ilave lazımmış, CHP'yi biz de bu konuda uyaralım.
Arabesk listeye gelince de; gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… Ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!"